Specialistou na tapas je od svého založení kosmopolitní The Bistro v Londýnské, které v létě potěší příjemnou zahrádkou ve vnitrobloku. Pestrou kolekci tapas sestavil Radek David, jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice.
Zdejší tapas představují malé kulinární klenoty, které zaujmou svou originální kombinací i uhrančivou chutí. Jako příklad mohou posloužit třeba fantastické krevety obalené ve vlasových kataif nudlích a podávané s japonskou majonézou, konfitované kachní stehno s hoisin omáčkou, medailonek z lososa obalený v koření či smažený bůček s wasabi.
Jednotlivé porce tapas stojí od 70 do 135 korun, pokud si hosté objednají kombinaci pěti porcí, zaplatí 295 korun. Tapas menu i další informace najdete na www.bistrolondynska.cz.
A závěrem ještě jedna perlička. Každý z nás asi ví, že tapas pocházejí ze Španělska, ale málokdo tuší, že za vynálezem tapas stojí mouchy. Právě ty totiž často padaly do vína a tak Španělé začali své skleničky přikrývat kouskem chleba či sýra, který nakonec snědli. A právě ze španělského výrazu přikrýt vznikl název tapas.
Zdroj foto: archiv The Bistro