V elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý večer od úterý do soboty servírují výběrové menu, které se svým týmem připravil šéfkuchař Marek Fichtner. Aktuálně je na výběr z předkrmů, polévek, hlavních chodů a dezertů nového zimního menu, pečlivě vystavěného na pevném základě sezónních produktů té nejvyšší kvality.
PŘEDKRMY A POLÉVKA
Telecí brzlík se stříbrnou cibulkou, bílou cibulí, karamelem, telecím jusem a nakládanými ořechy
Risotto s Perigordským černým lanýžem, konfitovaným žloutkem a parmazánem
Šneci s omáčkou Bourguignon, parmskou šunkou a korálovcem ježatým
Gravlax z makrely s bílou ředkví, citronovým pyré, cizrnou a mandarinkou
Jelení tatarák s ořechovou majonézou, crème fraîche, řepou a kaštanovým chlebem
Fermentovaná zelenina: barevná mrkev, květák a bílá ředkev s kimchi dresinkem a quinoa chipsy
HLAVNÍ CHODY
Filet Rossini: hovězí argentinská svíčková, foie gras s perigordskými lanýži, Madeira omáčkou
a topinambury
Pstruh lososový s omáčkou z podmáslí, fenyklem, řapíkatým celerem a bramborami Ratté
Dančí hřbet a ramínko s fermentovanou hruškou a pak choi
Křepelka s glazírovaným fíkem, pečenou slaninovou nádivkou, batáty, vínem Gamay a romanescem
Kachní prso stařené na seně & trhané stehno s ricottovými noky, červeným zelím a hořčičným semínkem
Dýňové ravioli & mandarinka: máslová dýně, Hokaido jus, jogurtová omáčka a rukola
SÝRY A DEZERTY
Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, dýňovými krekry, ořechy a lanýžovým medem
Čokoládový crème caramel s chilli pekany a skořicovou oplatkou
Laskonka s pěnou z vaječného likéru a ostružinami
Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.
zdroj foto – archiv spol.