neděle 20. dubna 2025

Nové jarní speciality v restauraci The Artisan

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, zpestřil své menu o jarní speciality a hostům v rámci nedělních brunchů nabídne nové pokrmy plné čerstvé zeleniny, bylinek a domácích ingrediencí. V dubnu se pak hosté mohou těšit na speciální velikonoční brunch, který proběhne 17. a 18. dubna. Nebude chybět doprovodný program pro děti, malování velikonočních kraslic a živé hudební vystoupení.

Příchod jara je pro kuchaře obdobím plným bylinek, klíčků a jarní zeleniny. Všechny tyto čerstvé a svěží suroviny mají své nezastupitelné místo také v restauraci The Artisan, a to včetně divokých bylinek a jedlých květů, které pokrmy nejen chuťově doladí, ale umocní i celkový gastronomický zážitek hostů.

„K mým nejoblíbenějším jarním surovinám patří jednoznačně mladý špenát, ředkvičky, rebarbora, hrášek, červená řepa, medvědí česnek nebo třeba kalec. Často také pracujeme s lístky a květy fialek, macešek, sedmikrásek, pampelišek, řebříčku, likve či ptačince, který se skvěle hodí k dezertům. Aromatický kopr zase výborně doplňuje chuť sladkovodních ryb,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Inspiraci bylinkami a jarní zeleninou tak ztělesňují jarní hity restaurace: kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu a polévka v podobě svěžího hráškového krému či jehněčí kýta podávaná s medvědím česnekem a rozmarýnovou omáčkou. Chybět nebude ani proslulý široký výběr ryb z Kalendovy Chabrybárny, kterému vévodí okoun servírovaný s kroupy a červenou řepou zakapaný domácím koprovým olejem. Jako dezert si hosté mohou dopřát domácí mechový dort se špenátem a červenou řepou nebo rebarborové muffiny z ječmene.

Kromě jarních specialit bude na hosty během Velikonoc čekat kuřecí supreme s hráškem, holandskou omáčkou a medvědím česnekem, milovníci vegetariánské kuchyně jistě ocení svěží salát z mladého špenátu s nakládaným sýrem a ředkvičkami.

HODNOCENÍ REDAKCE

Nedělní brunch v restauraci The Artisan si jednoduše zamilujete. Příjemný personál, který vás provází po celou dobu, neskutečně famózní menu až po doprovodný program.

Jednotlivé chody, kterých je opravdu hodně, až si řeknete, to snad není možné, nejenže výborně chutnají, ale harmonicky po sobě následují. Některé jsou vám více známé ji méně, ale i přesto budete ze všeho mile překvapeni. Sladkou tečku, a že není jen jedna, si budete říkat, že už ani nezvládnete, ale čokoládový lanýž se vám úplně rozplyne na jazyku.

V průběhu brunche vás také čeká tombola. Třeba se právě vám poštěstí, že vyhrajete.

Vaše ratolesti zabaví animátorka, která má pro ně na místě připravené různé hry nebo pro menší třeba omalovánky. Pokud by vaše děti nejedly mořské plody nebo nabízené menu, není to pro tým kuchyně žádný problém a snaží se vyjít maximálně vstříc.

Při brunchi nečekejte reprodukovanou hudbu, ale můžete se těšit na mladého kytaristu, který nejenže krásně hraje, ale i zpívá.

The Artisan je místo, kam se určitě znovu a rádi vrátíme a můžeme všem vřele doporučit.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.

zdroj foto: archiv restaurace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.