„Kuchařské a cukrářské řemeslo má v naší zemi bohatou historii. Asociace kuchařů a cukrářů ČR od svého vzniku propojuje zkušenost starých mistrů s právě aktivní generací. Učíme se od dřívějších generací a s obdivem k nim vzhlížíme. Vznik Staré gardy je spojený s Jirkou Eichnerem. Jirka je srdcem i mozkem. Tahle parta kuchařů/kuchařek a cukrářů/cukrářek je neskutečně vitální. Pořádá celou řadu společných výletů, exkurzí, a samozřejmě společně vaří; nejen na akcích Asociace. Navštěvují domovy pro seniory, kde tamním obyvatelům svojí vitalitou dodávají další energii do života. Dokonce se stále účastní celé řady gastronomických soutěží,“ vysvětluje Tomáš Popp, manažer Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Mistr šéfkuchař Jiří Eichner vymyslel pro Bageterie Boulevard 12 receptur inspirovaných kuchyní dávno minulých let. Následovala degustace a přísné hodnocení každé z možných baget, kdy se musí vycházet nejen z dobré chuti, ale také vizuální stránky a zvládnutí profesionální přípravy při rychlém servisu až do vysoké kvality pro koncového zákazníka.
„V Bageterii Boulevard prostřednictvím Chef menu a spolupráce s předními šéfkuchaři představujeme zejména kuchyni jednotlivých evropských regionů. Tentokrát jsme se ale rozhodli cestovat v čase a s panem Eichnerem se vrátit do barevných šedesátých let,“ říká Pavel Cón, manažer vývoje Bageterie Boulevard.
Po důkladném výběru byly vybrány na speciální Chef menu dvě receptury. První bageta láká na trhané pečené vepřové kolínko, které chutně doplňuje hráškový dresink, marinovaná ředkvička, rukola a škvarkový crumble. Druhá bageta nabízí pošírovaná kuřecí prsa s nakládaným zeleninovým julienne, klasickou holandskou omáčkou mousseline, baby špenátem a dresinkem.
„S recepty jsem se vrátil do šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Prošel jsem si toto období a staré kuchařské knihy, mile zavzpomínal. Společně s bageterií jsme nakonec vybrali receptury, které určitě osloví nejen pamětníky tehdejší kuchyně,“ usmívá se Jiří Eichner.
zdroj foto – archiv spol.