pátek 19. dubna 2024

Mezinárodní barmanská síť „Hubertus Circle“ opět nabírá nové členy

Pro tři ambiciózní barmany, kteří jsou rozhodnuti nepřestat lovit každou výzvu, která se jim postaví do cesty, se otevírá další ročník barmanského stipendijního programu Jägermeister Scholarship x Berlin Edition.

Míchaný drink, jaký jinde nenajdete. Symfonie chutí, inspirovaná městem, přírodou a vším, co je srdci blízké. Inspirován místem, kde se cítím nejlépe. Takový je sen mnoha lidí, kteří se postavili za barmanský pult. A právě pro tyto snílky přichází druhý ročník bar stipendijního programu od Jägermeisteru, který dá trojici barmanů možnost prožít tři měsíce v nejlepších berlínských klubech pod dozorem mistrů tohoto oboru.

Stipendiem značka přispívá k rozvoji barové scény a ojedinělé podpoře mladých talentů. Cílem je rozšířit barmanům obzory a usnadnit jejich komunikaci. Na pravidelných schůzkách se potkají s novými i starými přáteli, vymění si nápady a na workshopech a exkurzích se naučí používat nové pomůcky a techniky.

Rozroste se Česká pětka?

Od svého založení v roce 2011 se komunita členů Hubertus Circle neustále rozrůstá a v minulých letech se stala skutečně mezinárodní. Vedle zástupců z Dánska, mrazivého Norska nebo Velké Británie počítá exkluzivní barmanský klub aktuálně pět Čechů a Slováků, kteří by ve svých řadách rádi přivítali dalšího krajana. Na ty, kteří by chtěli posílit jejich řady jsou připraveny tři měsíce plné akce. Program zahrnuje vzdělávání, budování kontaktů napříč kluby, a především workshopy mezi nimiž bude i návštěva Wolfenbüttelu, rodišti elixíru Jägermeister.

Kdo je vítán?

Přihlášku si může podat kdokoliv, kdo touží zažít jedinečnou barmanskou zkušenost a je ve věku mezi 18 a 35 lety. Členství v Hubertus Circle není podmínkou, naopak se program snaží lovit talenty mimo své řady. Mezi ně patří i Michal Durinik, manažer pražského Black Angels. Vybrané barmany čeká ubytování ve společném bytě v centru metropole a práce ve třech vybraných barech v období od srpna do října. Na závěr plně hrazeného stipendia nesmí chybět ani závěrečná akce v BCB v Berlíně.

Zájemci se mohou registrovat od 15. března do 15. dubna na stránkách www.hubertuscircle.com.

Hubertus Circle

Hubertus Circle je mezinárodní spolek barmanů, založený Jägermeisterem. Od svého vzniku v roce 2011 vytvořil silnou komunitu členů pocházejících z celého světa, kteří se vzájemně podporují, pracují spolu, a učí se jeden od druhého. Na pravidelných setkáních, workshopech, akcích a exkurzích si se starými i novými přáteli vyměňují nápady, učí se používat nové pomůcky a praktikují nové dovednosti. Hubertus Circle má v současné době aktivní komunitu v Norsku, Finsku, Švédsku, Dánsku, Rakousku, Švýcarsku, Slovensku, České republice, Irsku, USA, Holandsku, Španělsku, Spojeném Království, Francii, Rusku, Austrálii a Německu.

Zdroj foto: Hubertus Circle