Způsobům jeho servírování se meze nekladou – je skvělý jen tak nakrájený na plátky, ale na oblibě získává i jeho kombinace s balkánským sýrem. A protože je bohatou zásobárnou vody, hodí se i k přípravě koktejlů. Vyzkoušejte melounovou tříšť, která bude s bonbony Haribo Anguria ozdobou každé letní party.
Ať už červený, oranžový nebo žlutý, meloun zkrátka nesmí chybět na žádné letní sešlosti. My jsme tentokrát sáhli po klasickém vodním, který v kombinaci s mátou vytvoří svěží nápoj pro teplé dny.
Melounová ledová tříšť
Ingredience na 2 porce:
4 hrsti ledu
200 g melounu
Čerstvá máta
Bonbony Haribo Anguria
Postup:
- Meloun vydlabejte a společně s mátovými listy rozmixujte.
- Směs přelijte stranou a rozmixujte led, na nějž poté přidejte melounovou šťávu.
- Ozdobte brčkem, mátou a melounovými bonbony Haribo Anguria.
TIP: Meloun je skvělou ingrediencí pro párování chutí, například s okurkou tvoří dokonalé osvěžující duo.
Zdroj foto: archiv spol.