pondělí 21. dubna 2025

Melounová tříšť s Haribo

Ačkoliv by se s námi botanik přel, že je meloun bobulovité ovoce, my máme tuto osvěžující superpotravinu zažitou jako zeleninu, na které si pochutnáváme s příchodem prvních letních paprsků.

Způsobům jeho servírování se meze nekladou – je skvělý jen tak nakrájený na plátky, ale na oblibě získává i jeho kombinace s balkánským sýrem. A protože je bohatou zásobárnou vody, hodí se i k přípravě koktejlů. Vyzkoušejte melounovou tříšť, která bude s bonbony Haribo Anguria ozdobou každé letní party.

Ať už červený, oranžový nebo žlutý, meloun zkrátka nesmí chybět na žádné letní sešlosti. My jsme tentokrát sáhli po klasickém vodním, který v kombinaci s mátou vytvoří svěží nápoj pro teplé dny.

Melounová ledová tříšť

Ingredience na 2 porce:

4 hrsti ledu

200 g melounu

Čerstvá máta

Bonbony Haribo Anguria

Postup:

  1. Meloun vydlabejte a společně s mátovými listy rozmixujte.  
  2. Směs přelijte stranou a rozmixujte led, na nějž poté přidejte melounovou šťávu.
  3. Ozdobte brčkem, mátou a melounovými bonbony Haribo Anguria.

TIP: Meloun je skvělou ingrediencí pro párování chutí, například s okurkou tvoří dokonalé osvěžující duo.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.