Šťavnatý,
chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem
každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde
i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!
Kuřecí maso jako výborný zdroj proteinu
Kuřecí mleté maso je bohaté na bílkoviny, podporuje růst svalové hmoty i její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku a nepatrnému množství cholesterolu je vhodné jak pro náročné sportovce, tak i pro malé strávníky. Možností využití kuřecího masa v kuchyni je celá řada. Můžete ho použít například pro odlehčenou variantou hamburgerů, které se staly oblíbenou pochoutkou nejen v letošní sezoně.
Kvalitní zpracování
Zárukou vysoké kvality masa je dobrá stavba těla kuřat a čerstvá svalovina z kuřecích stehen či prsou. Vzhledem k použití moderního způsobu řezací technologie, která nenaruší svalové vlákno, získá maso nadstandardní jakost. Díky rychlému zpracování a způsobu podchlazení pořídíte v obchodech maso vždy čerstvé.
Welfare – dodržování ochrany pohody zvířat
Welfare v sobě zahrnuje všechny zásady správného chovu zvířat. V případě DZ Klatovy jde o principy chovu kuřat. Jedná se především o kvalitní podestýlku, dostatek prostoru, vyvážený zob, čerstvou vodu, ideální teplotu a mnoho dalších aspektů, které jsou potřeba pro dobrou kondici kuřete. DZ Klatovy klade důraz na dodržování těchto pravidel o všech svých dodavatelů. Nejvyšší standardy welfare současně zajišťují i tu nejlepší kvalitu masa.
Dlouholetá tradice a ocenění
Drůbežářský závod Klatovy je společnost s více než padesátiletou tradicí, která využívá při zpracování drůbežího masa ty nejmodernější technologie. Výrobky z Klatov pravidelně získávají mnoho ocenění, ať už je to značka Klasa, Regionální potravina nebo Cechovní norma.
Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý.
Lahodný a lehký hamburger
Burger
500 g mletého kuřecího masa z DZ Klatovy, 1 lžíce kremžské hořčice,
2 lisované stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule
Pečivo
4 celozrnné bulky na burgery
Dresing
100 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1/2 bazalky, šťáva z 1/2 limetky, 1 stroužek lisovaného česneku
Náplň
2 rajčata, baby salátek, 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella), 1 červená cibule.
Postup: Nejdříve si připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo. Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.
TIPY na veřejná griloviště v České republice:
Praha – Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13
Brno – Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora
Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘
Zdroj foto: archiv spol.