Co pro Vás chystá šéfkuchař Miroslav Zamiška?
Chystá se nové letní menu, které bude obsahovat hodně sezónní zeleniny a ovoce, aby bylo snadněji stravitelné a méně kaloricky náročné. Menu bude určitě sestaveno ze surovin od malých lokálních dodavatelů, které budou dostupné v letní sezóně. Objednáváme jen ty nejkvalitnější suroviny, které jsou na trhu. Na dochucování a dekorování našich jídel používáme v létě bylinky z naší zahrádky.
Na co konkrétně se mohou hosté těšit?
Už teď vím, že na jídelním lístku se jistě objeví zlatý pstruh, hřbet z jehňat nebo mladé baby kuřátko a nemůžou chybět bryndzové pirohy a naše nové oblíbené Kempinski parance.
A jaké osvěžující nápoje máte pro léto připraveny?
Z nápojů během léta nabízíme našim hostům pestrou nabídku Gin & Tonics, spritz, domácích ledových čajů a samozřejmě nesmí chybět naše twisty klasických cocktailů, které jsme připravili právě na letní sezónu. Například Wild Wild East – twist na klasický Gimlet, se slovenským prémiovým ginem, domácím tymiánovým medem a yuzu.
A jaká vína doporučuje na léto sommelier Matouš Hamar?
Určitě doporučuji lehká vína, nadýchaná, svěží s pěknou kyselinkou pro dámy. Skvostný Sauvignon vinaře Natural Kušický & Domin, autentický pro daný region, Velký Krtíš, tedy středoslovenská vinařská oblast.
Druhá alternativa pro pány i dámy je rosé, které je hitem léta. Nejlépe dobře vychlazený v lednici, což je velmi důležité. Terra Parna, Modrý Portugal, který je jako odrůda proslulý v tomto regionu. Už od nepaměti se píše o této odrůdě např. samotný spisovatel František Hečko o ní píše v románu Červené víno. Rodinné vinařství, které tvoří víno s láskou, pokorou, nadšením.
Máte v nabídce i nějaká nealkoholická vína?
Pro ty, kteří jsou za volantem máme také lahůdku … Nealkoholická vína od jednoho z top vinařů Torres. Sauvignon z Chile a lehounké jako vánek rosé ze Španělska. A ze zahraničních, určitě Jermann a jejich typické Pinot Grigio.
Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras