pátek 22. listopadu 2024

LA VERANDA DŮVTIPNĚ

Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své mladší nástupce. Tento podnik si ke svým kulatinám nadělil punc vintage.

Je to tím, že styl kuchyně následuje nové světové trendy, avšak neuchopitelný ráz podniku se nemění. Je to ikonická restaurace, která je symbolem vysoké pražské gastronomické scény a nikdy opravdu nikdy nezklame.

Nově si La Veranda pro své hosty připravila speciální tasting menu, které provede hosta vyhlášenými pokrmy a novinkami současně. Pětichodové menu se skládá z Hovězího tataráku, smažených žampionů, hořčičné majonézy, žloutkového gelu a domácího chleba. Právě tento předkrm je již léta tím nejvyhlášenějším v celé Praze. Vizuální a chuťový par excellence. Následuje novinka v podobě Kysela s houbami, brambory a pošírovaným vejcem ve fine dining podobě. Kuchařský tým si dal opravdu záležet a mnohé tomu napovídá, že novinka se stane bestsellerem. Dalším dechberoucím chodem, který k La Verandě patří, ale v tentokrát se podává v novém kabátě, je Candát, kedlubna, brambory a kvásková omáčka. Zlatým hřebem tasting menu je oblíbený Jelení hřbet a tentokrát se špeclemi, houbami, kaštany, brusinkami a špekem.  „Tento chod jsme museli zařadit. Provází nás s menšími inovacemi od samého začátku. Zvěřina k Čechám patří, a když se skvěle přiraví, je to světová delikatesa,“ dodává majitel Yurij Kolesnik. Sladkou tečkou je novinka posledních týdnů, a to Křupicová kaše s hruškou, lískooříškovým crumble a skořicovou zmrzlinou. Menu se pravidelně mění po jednotlivých položkách dle dostupnosti surovin. Nikdy tedy neomrzí a vždy překvapí.

Tasting menu lze doplnit vytříbeným vinným párováním, které je více než povedené. Kdo chce tedy ochutnat současnou vintage La Verandu má skvělou pětichodovou příležitost.

Cena menu na osobu: 1690 Kč

Cena vinného párování na osobu: 1200 Kč

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.