Je to tím, že styl kuchyně následuje nové světové trendy, avšak neuchopitelný ráz podniku se nemění. Je to ikonická restaurace, která je symbolem vysoké pražské gastronomické scény a nikdy opravdu nikdy nezklame.
Nově si La Veranda pro své hosty připravila speciální tasting menu, které provede hosta vyhlášenými pokrmy a novinkami současně. Pětichodové menu se skládá z Hovězího tataráku, smažených žampionů, hořčičné majonézy, žloutkového gelu a domácího chleba. Právě tento předkrm je již léta tím nejvyhlášenějším v celé Praze. Vizuální a chuťový par excellence. Následuje novinka v podobě Kysela s houbami, brambory a pošírovaným vejcem ve fine dining podobě. Kuchařský tým si dal opravdu záležet a mnohé tomu napovídá, že novinka se stane bestsellerem. Dalším dechberoucím chodem, který k La Verandě patří, ale v tentokrát se podává v novém kabátě, je Candát, kedlubna, brambory a kvásková omáčka. Zlatým hřebem tasting menu je oblíbený Jelení hřbet a tentokrát se špeclemi, houbami, kaštany, brusinkami a špekem. „Tento chod jsme museli zařadit. Provází nás s menšími inovacemi od samého začátku. Zvěřina k Čechám patří, a když se skvěle přiraví, je to světová delikatesa,“ dodává majitel Yurij Kolesnik. Sladkou tečkou je novinka posledních týdnů, a to Křupicová kaše s hruškou, lískooříškovým crumble a skořicovou zmrzlinou. Menu se pravidelně mění po jednotlivých položkách dle dostupnosti surovin. Nikdy tedy neomrzí a vždy překvapí.
Tasting menu lze doplnit vytříbeným vinným párováním, které je více než povedené. Kdo chce tedy ochutnat současnou vintage La Verandu má skvělou pětichodovou příležitost.
Cena menu na osobu: 1690 Kč
Cena vinného párování na osobu: 1200 Kč
zdroj foto – archiv spol.