pondělí 31. března 2025

Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem

Luštěnin není nikdy dost a přitom jsou výživné a tělu prospěšné. Dnešní recept je z francouzské čočky Menu Gold.

Grilované prso s rajčatovou omáčkou, kuskusem a čočkou.

4 porce

Ingredience:

200 g kuskusu Menu Gold

120 g francouzské čočky Menu Gold

200 ml zeleninového vývaru

400 g kuřecích prsou

Grilovací koření

20 ml olivového oleje

400 g drcených rajčat

20 g cukru krystal

Sůl

Bazalka, oregano

Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.