Ingredience:
400 g rýže parboiled Menu Gold
200 g cibule
provensálské koření
4 kuřecí stehna
50 ml slunečnicového oleje
sůl
50 g másla
Postup:
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a zlehka posypeme provensálským kořením. Kuřecí stehýnko umyjeme, osušíme, potřeme olejem a ochutíme provensálským kořením. Na pekáč rozprostřeme cibuli a položíme kuřecí stehna. Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme za občasného podlévání cca hodinu dozlatova na posledních pár minut dáme na stehýnka plátek másla. Mezitím do vroucí osolené vody vložíme rýži parboiled a uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile je kuře hotové, cibuli a výpek rozmixujeme do hladka. Kuřecí stehno podáváme s hotovou rýží parboiled a přelité šťávou.
zdroj foto. archiv spol.