pondělí 31. března 2025

Krém z bílých fazolí s krevetami

Hledáte inspiraci na teplou večeři? Co si tak připravit krémovou polévku? Přinášíme recept, kterým okouzlíte nejednoho strávníka u vašeho stolu.

Ingredience

200 g fazole bílá velká Menu Gold

1 cibule

slunečnicový olej

2 stroužky česneku

zeleninový vývar

1 plechovka kokosového mléka

120 g loupaných krevet

1 snítka koriandru

sůl

pepř

Postup

Fazole přes noc namočíme do vlažné vody. Na druhý den slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka. V hrnci zarestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, do které přidáme po chvilce nadrobno nasekaný česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme uvařené fazole a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni do změknutí, následně vše rozmixujeme. Zjemníme kokosovým mlékem a dosolíme podle chuti. Krevety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Polévku na talíři ozdobíme krevetami a ochutíme natrhaným čerstvým koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.