Doba přípravy: asi 30 minut
Doba pečení: 1 hodina
Na čtyři porce budete potřebovat:
- jednoho králíka v celku
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 2 petržele
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- snítku rozmarýnu
- 5 snítek tymiánu
- sůl, pepř
- 2 lžíce hořčice
- olej
A jak postupovat?
Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kousky. Maso vložte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte nakrájenou zeleninu. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na čtvrtky a přidejte k masu spolu s bylinkami. Ve 400 ml vody důkladně rozmíchejte hořčici a směsí přelijte maso se zeleninou.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte pod pokličkou asi půl hodiny, poté maso otočte a přelejte vypečenou šťávou. Další půl hodinu pečte při teplotě 170 °C a ještě maso několikrát přelijte šťávou, aby nasáklo šťávou a nevysušilo se. Bude chutnat s bramborovou nebo polentovou kaší.
Tip: Práci vám usnadní chytrá trouba s pečením v krocích. Na začátku nastavíte teplotu a čas pro obě fáze pečení a trouba už ohlídá všechno ostatní sama. Právě takovou možnost nabízejí nové trouby tradiční značky MORA, nechybí ani automatické programy pro přípravu nejoblíbenějších jídel a řada dalších vymožeností.
zdroj foto. MORA