24. července, se hosté a návštěvníci hotelu přesunou do italského Piemontu, neboť zde bude probíhat piknik v trávě, plný lahodných italských specialit a piemontských vín.
Poslední víkend v červenci, konkrétně 31. červenec, bude zasvěcen Francii, respektive slavnému vinařskému regionu Burgundsko, jehož vína patří k tomu nejlepšímu, co může člověk ochutnat. Hotel Savoy připravil pro své hosty francouzské „gurmet menu“ s párováním burgundských vín.
„Vína z Piemontu bude osobně prezentovat Jiří Markuzzi, který je jedním z největších znalců italských vín u nás. Světem burgundských vín nás zase provede velký milovník francouzské gastronomie a vinné kultury Tomáš Melich,“ upozorňuje Iva Gajdošíková, marketingová ředitelka společnosti Asten Hotels, která hotel Savoy provozuje.
První týden v srpnu bude patři moravským vinařům. Roman Fabig, Marek Šoman či rodinné vinařství Petra a Michaely Cibulkových ukáže, jak umí Morava držet krok s Evropou. Samozřejmě nebudou chybět ani moravské kulinární speciality. Aby vína nebylo přece jen moc, na 14. srpen je připraveno odpoledne plné koktejlů. Kuchaři navaří kubánské speciality, na hosty čeká barmanská show a také řada atrakcí pro děti: karneval masek či malování obličeje. S létem se hotel Savoy a jeho hosté rozloučí poslední srpnový víkend, kdy se ještě jednou vrátí téma italské gastronomie, tentokrát zaměřené na mořské speciality.
Zdroj foto: archiv spol.