sobota 19. října 2024

Kiwi.com: Jak najít ty nejlepší letenky díky algoritmům

S blížícím se létem a lepšící se situací roste zájem také o cestování. Pandemie zahýbala (a stále hýbe) jak s dostupnými destinacemi, tak s cenami letenek. Narazit tak můžeme i na velmi výhodné lety nejen po Evropě, ale i do exotičtějších míst. Vhodná kombinace data, destinace, či délky pobytu totiž může cenu ovlivnit o desítky procent.

Takových kombinací jsou však tisíce. A ne každý chce trávit plánování dovolené sledováním a porovnáváním cen a dat. Pokud se vám nechce hledat jehlu v kupce sena, zkuste automatizované vyhledávání letenek na Kiwi.com, díky kterému na jeden klik prohledáte tisíce možností.  

Jedinečný algoritmus založený na virtuálním propojování letů dokonce i běžně nespolupracujících aerolinek pomůže cestovatelům najít více možností a často za menší peníze.

„Propojování dopravců, vytváření nových tras a nejvýhodnějších řešení je jádrem Kiwi.com. Díky našemu algoritmu si tak každý může vybrat to, co je pro něj to nejlepší. Domníváme se, že jeho popularita v době po pandemii ještě vzroste, protože situace mezi dopravci se neustále mění a stejně tak dostupné přepravní možnosti,“ říká Eliška Dočkalová, ředitelka Customer Experience v Kiwi.com s tím, že právě chytré algoritmy mohou cestujícím výrazně pomoci najít nejvýhodnější nabídky.

Jaké výhody automatizovaných řešení mají cestující k dispozici?

800 přepravců na jednom místě:

Automatizované vyhledávání Kiiw.com umožnuje zákazníkům kombinovat leteckou i pozemní dopravu s více než 800 přepravci, včetně těch, kteří spolu standardně nespolupracují. Díky tomu mohou cestující těžit z nabídky letů, které jiné vyhledávače nabídnout nemohou.

Jeden itinerář: Cestovatelé díky chytrým řešením nemusí dělat několik různých rezervací na autobus, vlak nebo letadlo samostatně. Díky algoritmu to lze provést současně a pouze s jednou platbou.

Kombinace různých letových tříd: Cestující si mohou kombinovat třídy First, Business, Premium Economy a Economy v rámci jednoho itineráře a naplánovat si trasu tak, aby nabídla pohodlí vyšších tříd na dlouhých letech a současně jim umožnila cestování v ekonomické třídě na kratší vzdálenosti. Před vypuknutím pandemie tvořily kombinace ve vyšších třídách 72 % rezervací.

NOMAD: Tato vychytávka je ideální pro cestování do více destinací. Vytvoří totiž optimalizovaný itinerář, takže cestující mohou ušetři spoustu času, který by jinak museli věnovat plánování své cesty. Kiwi.com pro cestu s dvěma a více přestupy vypočítá ekonomicky nejvýhodnější trasu. Například na cestě, která zahrnuje mezipřistání v 10 různých městech, zkontroluje algoritmus až 180 tisíc různých kombinací, aby identifikoval tu nejvýhodnější trasu.

Ty nejlepší „nabídky“: Nedávná novinka Kiwi.com slouží k vyhledávání výhodných letenek s ohledem na nejbližší letiště, které jsou založené na výpočtu ceny za kilometr. K hledání těchto letů používá Kiwi.com automatizovaný systém, který denně zkontroluje přes 2 miliardy cen. Využívá existující nabídky aerolinek i Kiwi.com, tzv. skryté lety a další cestovatelské hacky, díky nimž může najít ceny, které jsou v porovnání s těmi standardními často neuvěřitelně výhodné. Uživatel tak může najít zpáteční letenky z Prahy do Tokia za 11 400 korun, do Gruzie za 2 000 korun a například od Španělska za 800 korun. *

*Ceny jsou platné k 21/5/2021

Zdroj foto: archiv Pixabay

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.