„Na návštěvníky čeká hned několik zastávek, na kterých budou připraveny keltské pokrmy, společně se naučíme, jak vařili naši předkové a uvidí také, jak Keltové uměli hodovat a užívat si života,“ přibližuje za organizátory Vladimír Saifr.
Brány Keltského skanzenu budou otevřeny po oba dny od 9 do 17 hodin, program bude probíhat od 10 do 16 hodin. Na návštěvníky čeká přednáška na téma stravování v době železné, komentovaná prohlídka skanzenu, ochutnávka keltských nápojů. Ve skanzenu budou tři stanoviště, na kterých bude možné ochutnat keltské pokrmy. Na jednom z nich se bude opékat jehně a návštěvníci jej budou moci ochutnat. Další zastávka bude vonět medem. Kromě medových dobrot, které ochutnáte, si poslechnete přednášku na téma včely v pravěku. Na poslední zastávce nahlédnete do keltské kuchyně. Vyrobíte si a ochutnáte keltské placky, připravíte si chutné kaše, pomazánky a čaje.
Více informací na: https://zemekeltu.cz/
zdroj foto: archiv pořadatele