středa 16. dubna 2025

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jídlo s příběhem

Jakmile se člověk ocitne v lese, cítí jeho vůni velmi intezivně. Všude klid a každý krok naskýtá nový pohled, který neomrzí. Nemluvě o chutích, jenž les nabízí.

Právě kus lesa lze okusit v restauraci Deer nedaleko Staroměstského náměstí. Houby, bylinky, lesní ovoce či zvěřina, to vše se zde podává v té nejčerstvější podobě přímo od zdroje. Tím to ovšem nekončí. Šéfkuchař Lubormír Dolejš je nejen  nápaditým gastronomickým umělcem, ale rovněž má skvělé kontakty s českými farmáři, se kterými intezivně spolupracuje. Výtečné tuzemské maso, domácí těstoviny a ze zahraničí dovezené plody moře v té nejvyšší kvalitě. Každá surovina, která hraje roli na talíři v restauraci Deer by mohla vyprávět svůj příběh. Péče a lidskost se opakuje u všech.

Proto až usednete v restauraci Deer, pochopíte. Zemitý interiér, vzdušné tiché atrium dělá z tohoto místa nezapomenutelnou pohádku, kterou prolínají chutě roastbeefu z hovězí svíčkové, vepřových líček či jelena a vždy jde  o nezapomenutelnou událost. „Rozhodně doporučuji dezert Les, který se stal bezpochyby naším nejoblíbenějším sladkým signature chodem. Vystihuje náš vztah k přírodě a každé surovině,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Příběh v restauraci Deer vždy končí báječně. Přijďte a ochutnejte.

Restaurace Deer, Michalská 19, Praha 1

https://deerprague.com

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.