neděle 8. září 2024

Jak vybrat pero pro prvňáčka? Poradíme!

Aktovka připravená, penál naplněný pastelkami a… A co pero? Jaké vybrat vašemu prvňáčkovi pero, aby mu šlo psaní dobře od ruky?

Důležitý je úchop

Jednoduchý tvar a vyváženost pera dělají velké divy. Myslete na to, že prvňáček se s perem teprve seznamuje, nemělo by být tedy nijak těžké a mělo by se mu dobře držet. Proto dbejte na úchopovou zónu, která by měla být neklouzavá a příjemná na dotek. Ergonomické pero s gumovou rukojetí pro lepší kontrolu a vyšší komfort psaní může být tou správnou volbou.

Šířka stopy, to je věda

Pro začátečníky je vhodné zvolit spíše širší stopu pera, stejně jako je tomu u pastelek a grafitových tužek. Širší stopa je totiž lépe vidět a dítě tak nemá tendenci na pero příliš tlačit.

Správný hrot a inkoust

Důležitý je také kvalitní hrot a inkoust. Správně je, když se na pero nemusí příliš tlačit, to neškrábe, ale naopak krásně hladce klouže po papíře, aniž by zanechávalo kaňky nebo naopak vynechávalo stopu.

Gumování povoleno!

Chybami se člověk učí, to je známá věc. Není ale třeba, aby sešit vašeho prvňáčka vypadal jako jedna velká nehezká přeškrtaná písanka! Pokud s tím učitel v první třídě souhlasí, vyberte pero s možností gumování.

Výměnná náplň je ekologická

První pero je pro prvňáčka důležité, proto, pokud si ho oblíbí, určitě uvítá vyměnitelné náplně, které hned připraví jeho pero k dalšímu použití. Uvítá to také vaše peněženka, protože pořizovací cena náplní je výrazně nižší než cena nového pera. A dokonce tím šetříte i planetu.

Barvy a design jsou také důležité!

Pro psaní se doporučuje modrá nebo černá barva. Kdo to ale vlastně určil? Pokud budou ve škole vašeho prvňáčka benevolentní, nechte dítě, ať si barvu inkoustu vybere samo. Pero se mu musí samozřejmě také líbit, vždyť ho bude provázet nejen prvními dny ve škole.

Všechny výše zmíněné požadavky na perfektní pero pro prvňáčka splňují například pera Pilot FriXon Ball, která jsou mezi školáky již mnoho let velmi oblíbená. Není divu, díky tvarovanému a příjemnému gumovému úchopu se s perem dobře manipuluje, jemný gelový inkoust hladce klouže po papíře a pozor, termosenzitivní inkoust lze jednoduše vymazat a přepsat, a to bez škrtání. Střední hrot 0,7mm je pro prvňáčka ideální, stejně jako vyměnitelná náplň – oblíbené pero tak lze jen doplnit a je znovu připraveno ke psaní. Vybírat lze z nespočtu barev a design tetování je prostě cool. Navíc, pokud vám záleží na ochraně životního prostředí, potěší vás, že pera Pilot FriXion Ball jsou vyrobena minimálně z poloviny z recyklovaných materiálů. Psaní s „gumovačkou“ od Pilotu je prostě jedna velká radost, a to už od první třídy!

TIP!

Do nového školního roku pošlete své ratolesti ve společnosti ninja bojovníka Naruta. Hlavní hrdina japonské šónen mangy se spolu s dalšími postavami populárního komiksu zabydlel na oblíbených gumovacích perech Pilot FriXion Ball a Clicker. Posbírejte všechna pera z limitované edice a pište či gumujte stejně energicky, jako se mladý bojovník Naruto Uzumaki snaží čelit všem překážkám na cestě za svým snem. Odměnou bude stylová sbírka per Pilot FriXion s ikonickými postavami i nekonečná možnost opravit všechny své chyby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.