neděle 8. září 2024

Jak se správně vybavit do přírody

Letní a podzimní měsíce jsou ideální příležitostí, kdy si můžete pořádně odpočinout a načerpat energii na zbytek roku. A kde jinde pořádně vypnout hlavu než v přírodě. Navíc vás taková dovolená nemusí stát několikaměsíční úspory.

Stačí vyrazit třeba kamkoliv po Čechách a odpočinout si v čisté krajině plné lesů, rybníků a příjemných vrcholků, které zvládnete zdolat i bez intenzivního tréninku. S vhodnou výbavou vás navíc nezaskočí ani letní bouřky nebo kolísající teploty. Nepodceňte zejména výběr batohu. Kvalitní zádový systém a vychytávky jako integrovaná pláštěnka, hydrovak a různé úchyty a kapsičky vám zpříjemní každý výlet. Jak jednou vyzkoušíte rychleschnoucí funkční materiály, které jsou prodyšné a pohlcují pachy, už nikdy se nebudete chtít vrátit k obyčejným tričkům a riflím. Pokud navíc víte, že se bude teplota během dne měnit, sáhněte po kalhotách s odepínacími nohavicemi. Také v krásném teplém počasí vás může překvapit letní přeháňka, stojí proto za to, investovat do tenké nepromokavé bundy, kterou můžete na výletech vždy při ruce a zůstat tak v suchu. Kvalitní a pohodlná obuv je samozřejmostí. Vyzkoušejte některý z našich tipů s užijte si čas strávený v přírodě naplno.

Batoh HANNAH CAMPING ENDEAVOUR 20 Uni

Endeavour 20 je jednokomorový trekový batoh určený na jednodenní výlety. Má anatomicky tvarovaný zádový systém Air vent, který zajistí cirkulaci vzduchu, pohodlné polstrované ramenní popruhy, odnímatelný bederní popruh a hrudní popruh s píšťalkou. Díky kompresním popruhům můžete batoh stáhnout, bude tak stabilnější a lépe se ponese. Celodenní hydratace je základ, takže určitě oceníte speciální kapsu s vývodem na hydrovak. Batoh má i dva úchyty na cepíny nebo trekové hole. Blikačku si umístíte na batoh do úchytu a na batohu najdete ještě jeden úchyt na další materiál. Zepředu najdeš pružnou síťovanou kapsu, kam rychle schováš třeba bundu, jednu další kapsu na zip a po stranách ještě dvě boční kapsy. V batohu najdeš integrovanou pláštěnku s reflexními prvky.

Cena: 1519 Kč

Kalhoty HANNAH KIDS BASCO JR Kids

Hannah Basco JR jsou dětské kalhoty s odepínacími nohavicemi, které se hodí na jednodenní výšlap i volnočasové aktivity ve městě i za městem. Jsou vyrobené z materiálu AFT Stretch, který je lehký, pružný a prodyšný a má ochranný faktor UPF 30. Regulovatelný pas stažený do gumy spolu s anatomicky tvarovanými koleny znamenají, že kalhoty nijak neomezují v pohybu. Mají dvě hlavní kapsy na zip a poutka na pásek. Na hraní i do města, každé dítko i rodič ocení.

Cena: 1090 Kč

Mikina HANNAH DAGNYS HOODY Lady

Dámská mikina s kapucí a dekorativním prošitím Dagnys Hoody je ideální pro trávení volného času, ať už vyrazíš na trek nebo za jiným aktivním sportem. Strečový a lehký materiál Polarstretch Grid díky své speciální struktuře, kdy je na vnitřní straně produktu pomocí kanálků procházejícími tkaninou vytvořena mřížka, efektivně odvádí vlhkost, zvyšuje prodyšnost a zlepšuje teplotní vlastnosti produktu. Mikina je opravdu slušivá díky vypasovanému střihu Alpine fit, dekorativnímu prošití a melanžovému materiálu. Kapuce, rukávy i spodní okraj jsou lemované gumou a mikina má reverzní hlavní zip a přední kapsy na zip. Sportovní výkony jsou na tobě, my ti poskytneme komfort.

Cena: 1490 Kč

Bunda HANNAH DARNELL II Man

O další zážitek se postará pánská bunda Hannah Darnell II. Je lehká, nepromokavá, prodyšná, a proto je skvělou volbou na turistiku, cestování či volný čas. Je vyrobená z materiálu s membránou Resstex 8000 a svrchní úpravou Bionic Finish ECO. Má přinechanou kapuci se stahováním na šňůrky, podlepené hlavní švy a prodyšnou podšívku z meshového materiálu. Hlavní kapsy na zip jsou samozřejmostí. Díky rukávům zakončeným do gumy a spodnímu okraji s regulací šířky je bunda velice pohodlná na nošení. Regular fit střih je pohodlný a neomezuje v pohybu.

Cena: 1642 Kč

Zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.