Lyofilizované znamená, že jde o jahody sušené mrazem, díky tomu si zachovávají svůj tvar a obsah vitamínů.
Příznivci zdravého mlsání založeného na sušeném ovoci dobře vědí, že běžně dostupné jsou jen sušené plátky jahod. Celá sušená jahoda je mistrovský kousek, který se po náročných přípravách podařil zkušeným profesionálům z Pražské čokolády Steiner & Kovarik: „V Japonsku jsou takto zpracované jahody docela běžné, právě tam jsme se rozhodli, že tenhle úžasný zážitek musíme zprostředkovat i lidem v České republice. Jenže jsme nechtěli jen nakupovat produkty z Japonska, chtěli jsme si je vyrobit sami a ještě lepší, což se nám nakonec po půl roce vývoje podařilo a naše mrazem sušené jahody spatřily světlo světa. To byla velká radost!“ přibližuje vzniknovinky Jahody v bílé čokoládě Petr Kovařík, spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik.
Pražská čokoláda Steiner & Kovarik v současnosti provozuje e-shop a deset vlastních značkových prodejen. Pět z nich se nachází v historickém centru Prahy – na Malé Straně a na Starém Městě, dva jsou v duty free zóně na pražském Letišti Václava Havla a tři v zahraničí.
Zdroj foto: archiv spol.