pondělí 16. září 2024

Hurá na výlet!

Rodinné výlety jsou skvělým způsobem, jak strávit společný čas a vytvořit nezapomenutelné vzpomínky. Abyste si výlet opravdu užili, je důležité být dobře připraveni. Co si ale na výlet sbalit a na co nezapomenout?

Nápoje a dodržení pitného režimu Hydratace je klíčová, zvláště pokud plánujete delší procházky nebo výlety v horkém počasí. Vezměte s sebou dostatek vody pro každého člena rodiny. Pro děti můžete zabalit jejich oblíbené neperlivé nápoje jako je Capri-Sun, který díky termoizolačnímu obalu vydrží déle chladný.

Tip: Svůj oblíbený nápoj můžete vychladit v termosce, vydrží tak mnohem déle chladný. To oceníte zejména v horkých dnech.

Ochrana před sluncem Slunce je sice příjemné, ale může být i nebezpečné. Nezapomeňte se namazat opalovacím krémem s vysokým ochranným faktorem (SPF), ideálně před odjezdem. Nezapomínejte aplikovat opalovací krém na odhalenou pokožku také v průběhu dne. Klobouky, čepice a sluneční brýle také pomohou chránit vaši pokožku a oči před slunečními paprsky.

Pevná obuv – základ pohodlného výletu Kvalitní a pevná obuv je nezbytnou součástí každého výletu. Vyvarujte se sandálů a otevřených bot, které neposkytují dostatečnou podporu ani ochranu. Ideální jsou turistické boty např. od značky Haglöfs s dobrou podrážkou, které zajišťují stabilitu a pohodlí i na nerovném terénu. Správně vybraná obuv předchází únavě, puchýřům a možným zraněním, takže si můžete bezstarostně užívat každý krok vašeho rodinného dobrodružství.

Tipy na svačinu Během výletu určitě vyhládne. Zdravé a chutné svačiny jsou základ. Můžete si připravit sendviče, čerstvé ovoce, plněné tortilly, zeleninové tyčinky s dipem nebo domácí müsli tyčinky. Také nezapomeňte na oblíbené dobroty pro děti, které je potěší a dodají energii.

Tip: Energii při náročném výletu vám pomůže dodat Energit. Na své si přijdou děti i dospělí.

Tipy na výletní lokality po České republice

Český ráj: Ideální pro rodinné procházky mezi skalními městy a malebnými hrady. Šumava: Skvělá pro pěší túry a cyklovýlety, s možností navštívit Boubínský prales. Jižní Morava: Prozkoumejte Lednicko-valtický areál, krásné zámky a vinice. Krkonoše: Nabízí nádherné horské túry a dechberoucí výhledy. Pražské parky: Pokud nechcete cestovat daleko, tak i v Praze najdete krásná místa pro rodinný výlet, jako je Stromovka, Divoká Šárka nebo Petřín.

Tip na chutnou svačinu: Tortilly z červené čočky

Ingredience

160 g červené čočky Menu Gold

260 ml vody

80 g čerstvého špenátu

80 g sušených rajčat v oleji

160 g fety

120 g rajčat

120 g řeckého bílého jogurtu

1 stroužek česneku

Slunečnicový olej

Sůl

Pepř

Postup

Červenou čočku propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den osolíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme 5 minut odpočinout. Nepřilnavou pánev potřeme olejem a po celém dně roztáhneme těsto v tloušťce asi 2 mm. Opečeme z obou stran.

Do jogurtu vmícháme utřený česnek, lžíci olivového oleje, osolíme a opepříme.

Hotové placky plníme špenátem, který jsme ochutili olejem ze sušených rajčat. Poklademe nakrájenou fetou, čerstvými i sušenými rajčaty a jogurtovým dresinkem.

Zabalíme do tortill a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.