Čtvrtek 19. září 2024

Hlad vás na cestách už nezaskočí: jak chytře volit svačinky na výlet či dovolenou

Nejen prázdniny, ale také časný podzim lákají k výletům a cestování. Sami, s přáteli, nebo celou rodinou pravidelně vyjíždíte za krásami České republiky i za památkami a atraktivními lokalitami v zahraničí.

Cestování se ale může proměnit ve značně nepříjemnou epizodu, pokud vás zaskočí kolony, objížďky či průtahy všeho druhu. Občas se povede špatně odbočit a zabloudit, selže navigace. Jindy se opozdí let. Vás znervózní příliš nízká hladina cukru v krvi. Ratolesti začnou hlady přímo protestovat. Ať už míříte kamkoli, je to nepříjemná situace. Ale i na ni můžete vyzrát chytře zvolenými svačinkami, které se vejdou i do kapsy.  

Řízek mezi plátky chleba ani ovoce vše nevyřeší

Kousek ovoce, chleba a řízek mohou být sice zajímavými volbami, ale mají také svá velká proti. Tak špatně zabalený řízek vám snadno umastí všechno v batohu. Ovoce se může zase v zavazadle nebo při sportu rozmačkat. Jablko či banán bývají na celodenní túře málo. Chleba s řízkem zase může člověka pěkně zpomalit, protože na jeho trávení tělo potřebuje vážně hodně energie. Navíc v horku se v tomto typu potravin mohou rychle začít šířit nežádoucí mikroorganismy, a tak, než se nadějete a budete si chtít vychutnat první sousto, pochoutka podlehne vlivům počasí a patogenů.

Do batohu nebo vozidla si přibalte dobroty, které zaberou minimum místa, zasytí a dodají důležité živiny. Hledejte takové, které nabídnou kvalitní složení, vysoký obsah vlákniny či bílkovin. Právě tyto dvě složky zajistí žádoucí sytící efekt. To je základ Supersnacks, které si s sebou můžete přibalit také do příručního zavazadla, aby vás hlad nepřepadl během letu.

Zaostřeno na vlákninu

I svačinky s hodnotnou vlákninou mohou skvěle chutnat a přinášet potěšení bez toho, aniž by obsahovaly lepek. Ovesná tyčinka s oříšky a karamelem je hrdinkou pro všechny z vás, které trápí právě nedostatečný příjem této látky prospěšné pro zdraví. Na jedinou porci připadá víc než 11 gramů kvalitní vlákniny z kořene čekanky a ovesných vloček. To je celá třetina denního příjmu! A mimochodem, jedno 200gramové jablko nabídne vlákniny asi jen kolem 6 gramů.

Proteinová záchrana

Proteiny jsou složeny z aminokyselin, základních stavebních jednotek tkání lidského těla. Proteinové tyčinky prospějí vyhladovělému organismu dvojnásob. Zaženou kručení v žaludku a poskytnou živiny bez prázdných kalorií. Ty od značky Nupreme nabídnou dokonce v jedné porci až 18 gramů bílkovin, přičemž z toho je 6 gramů kolagenních peptidů, které jsou ihned připravené udělat tělu službu tam, kde to nejvíc potřebuje. Rozhodnout se můžete pro tyčinku s příchutí kokosu s karamelem nebo slaného karamelu

Specialita nejen pro řidiče

Jestli tyčinkám zrovna nefandíte a raději pozobáváte během řízení bonbony, zkuste je nahradit Bons od Nupreme. Nadílka bílkovin v lahodné čokoládě z výběrového kakaa vaše chuťové pohárky potěší v podobě Beauty Bons, opět s vydatnou dávkou kolagenních peptidů. To, aby se vám během cest nedělaly zbytečně vrásky na čele, ať už čelíte čemukoli. A ani tady vás ve složení nebude čekat žádný lepek. V jednom sáčku se skrývají 4 porce.

Toužíte po energii z kávy? Ale tu dobrou aby člověk pohledal? I to Nupreme umí vyřešit: Energy Bons. Každé balení se pyšní 7 gramy voňavých kávových zrnek, která jsou obalená ve vynikající tmavé čokoládě. Dohromady tak jeden sáček těchto pralinek vydá za jeden až dva šálky poctivého espressa.

Zapomeňte na energetické nápoje, zkuste radši kombuchu

Že kvůli dobití energie popíjíte energy drinky, které vám vlastně vůbec nechutnají? A nakonec se po vyprchání účinků cítíte ještě unavenější? A znáte nepasterovanou kombuchu? Je to doslova živý, fermentovaný nápoj plný chuti, který jemně perlí na jazyku, osvěží a rozproudí vitalitu. Základem kombuchy Nupreme je buď zelený čaj nebo yerba maté. Obě tyto suroviny jsou přirozeným zdrojem kofeinu, antioxidantů a minerálních látek. Ve fermentované podobě pečují o pohodu zažívání a dodají tělu také některé vitaminy a další hodnotné látky.

Nezapomínejte na vodu

Vedle toho si nezapomeňte zabalit také dostatečné množství tekutin, nejlépe čisté vody. Pokud víte, že vás čeká fyzicky náročná aktivita, vysoké teploty nebo kombinace obojího, určitě si do batohu nebo auta vezměte také minerálku. Vybírejte spíše ty s vyšším obsahem hořčíku, tento minerál z těla pocením odchází ve velké míře. Přitom je důležitý pro kondici svalů i duševní pohodu.

Zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.