Čtvrtek 21. listopadu 2024

Exkluzivní večer s michelinským šéfkuchařem Patrikem Jarošem a vinařskou legendou F. X. Pichlerem

Jeden jediný den – 29. listopadu – bude v Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen v centru Prahy, dostupný unikátní kulinářský zážitek. Seriál gastronomických událostí se světovou špičkou Marek & Friends bude mít tentokrát rovnou dva vyjímečné hosty.

Držitele michelinské hvězdy a bronzového medailistu světového finále soutěže Bocuse d’Or Patrika Jaroše, který spolu s executive chefem Červeného Jelena Markem Fichtnerem uvaří sedmichodové  menu s amuse bouche, a  F. X. Pichlera. Proslulý rakouský vinař se postará  o perfektní vinné párování.

Patrik Jaroš je nejmladším držitelem michelinské hvězdy v Německu (z mnichovské restaurace Aubergine, 1994) a bronzovým medailistou ve světovém finále soutěže Bocus d’Or (1995). Narodil se v Česku, od 10 let žije v Německu, s Markem jsou dlouholetí přátelé. Patrik je tvůrcem mnoha gastronomických konceptů a uznávaným odborníkem na řízení velkých gastronomických projektů. Je také prezidentem akademie Bocuse d’Or v Německu, spoluzakladatelem a spolumajitelem Červeného Jelena a několika restaurací v Plzni. Napsal více jak 20 kuchařských knih.

Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor potažmo Červený Jelen nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých s Markem Fichtnerem vaří michelinští kuchaři, vítězové Bocus d’Or a renomovaní kuchaři. V loňském roce to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner, letos v únoru v Červeném Jelenovi přivítali švédského šéfkuchaře Sebastiana Gibranda, vicemistra Bocuse d’Or z roku 2019, a v říjnu byl Markovým hostem dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Sebastian Frank.  Společně sestavené jedinečné menu se pak v Trezoru podává jeden, maximálně dva dny.

Marek & Friends – kulinářský večer s s Patrikem Jarošem a F. X. Pichlerem – 29. 11. od 18 hodin

Riesling Ried Burgstall (2021) ·  Amuse Bouche ·  Hovězí tatarák| žitný chléb | křepelčí vajíčko | kapary z černého bezu · Polníček & Topinambury | červená řepa | slaný citron | Vinaigrette z pečené cibule | Grüner Veltliner Ried Klostersatz (2021) · Uzený losos| pažitkový Crème fraîche | Grüner Veltliner Ried Loibenberg (2021) · Pečené jelito| majoránka | karamelizované jablko | bramborovo-cibulová kaše | Riesling Steinertal Smaragd (2021) · Rak | pečený květák | Bisque | Riesling Ried Kellerberg (2021) · Prso z černých kuřat | Périgordský černý lanýž | konfitovaný celer | Grüner Veltliner M Smaragd (2017) · Makový Kaiserschmarrn| kompot z Pink lady jablek | štrůdlová zmrzlina | Sekt Brut Reserve (NV)

Více informací a rezervace (počet míst je omezen) na www.trezorspork.cz/marek-and-friends

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.