pondělí 7. dubna 2025

Dokonalá chuť bez kompromisů

Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Důkazem je nové letní menu, postavené na respektu ke špičkovým surovinám a precizní kuchařské práci.

Pouze tři čtyři suroviny, výrazný autorský rukopis a jedinečná chuť. To je tajemství práce nejlepších kuchařských hvězd, k jejichž odkazu se podnik Štěpána Návrata hrdě hlásí. A jaké překvapení připravil mladý šéfkuchař společně se zkušeným Britem Gavinem Lewisem pro své hosty?

Na menu najdete lahodný chřest v originální variaci s kachnou, žloutkem a hořčicí či křehký hrášek se šunkou ochucený nakyslou verbenou. Parádní chuťové překvapení nabízí také dvojice sladkovodních ryb: candát na másle se smetanou potěší svou delikátní chutí, naopak siven boduje svým překvapivým aranžmá s okurkou, jalovcem a borovičkou.

Jako hlavní chod se podává precizně připravené jehněčí s řepou a bezinkou. A po něm již přicházejí na řadu moderně pojaté dezerty – v prvním z nich sází kuchaři na kombinaci meruňky a fenyklu, ve druhém se snoubí chuť medu s heřmánkem.

Jenom připomeňme, že v restauraci Benjamin v Norské ulici ve Vršovicích sedí všichni kolem jednoho kulatého stolu a večeře začíná vždy v přesně stanovený čas. Z tohoto důvodu je také třeba mít vždy udělanou rezervaci. Otevřeno je vždy od středy do soboty. https://www.benjamin14.cz

Zdroj foto: archiv restaurace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.