Značku Klasa uděluje ministr zemědělství těm nejkvalitnějším potravinářským a zemědělským výrobkům. Aktuálně má značka Babiččina volba ve svém portfoliu 9 mouk s certifikátem Klasa.
Certifikace Klasa usnadňuje zákazníkům orientaci při nákupu. Jejím logem se nyní budou prezentovat také celozrnné mouky Babiččina volba – Pšeničná mouka celozrnná a Žitná mouka celozrnná. Obě jsou vyrobeny z pečlivě vybraného obilí stoprocentní kvality, které obsahuje cenné složky obilného zrna jako jsou obal, endosperm a klíček.
„Certifikace Klasa je dalším potvrzením, že kvalita je pro nás prioritou. Nejen do celozrnných mouk Babiččina volba pečlivě vybíráme obilí od českých zemědělců z těch nejúrodnějších oblastí. Dále zrno zpracováváme moderní technologií velmi jemného mletí a díky tomu jsou naše celozrnné mouky dokonalou alternativou k hladké pšeničné či žitné mouce, a proto je možné je použít v oblíbených receptech na chleby, bábovky, perníky, koláče nebo třeba palačinky či lívance,“ říká David Truxa, ředitel společnosti GoodMills Česko.
V roce 2019 získala Babiččina volba spolu s certifikací pro Mouku hladkou, hrubou i polohrubou pšeničnou, také certifikaci pro speciální hladké mouky Babiččina volba dortová, na křehké pečivo či na kynuté těsto, jejichž uvedením se stala na českém trhu průkopníkem v trendu výroby speciálních mouk. V roce 2021 získala certifikaci další speciální mouka –Babiččina volba Mouka na pizzu. Celkem má tedy značka Babiččina volba ve svém portfoliu 9 mouk s certifikátem Klasa.
Celozrnné mouky s označením Klasa se budou dostávat do regálů českých obchodů postupně v následujících měsících.
zdroj foto – archiv spol.