středa 9. dubna 2025

BURRITO SE SKYROVÝM DIPEM

Bohušovický SKYR slouží nejen jako bílkovinami nabitá svačina, ale také jako ingredience, která má své místo ve sladkých i slaných receptech. Hodí se do salátů, jako dresink do wrapů i do různých koláčů a buchet.

Ingredience (na 4 porce)

Na salátovou směs
2 kuřecí prsa
1 konzerva černých fazolí
1 vrchovatý šálek teplé vařené rýže
3 šálky nakrájeného římského salátu
1 šálek nakrájených rajčat
¼ šálku najemno nakrájené červené cibule
1 avokádo nakrájené na kostičky
1 šálek strouhaného cheddaru
1 a ½ šálku kukuřice, konzervované nebo vařené
½ červené papriky nakrájené na kostičky
4 tortilly
Olivový olej, sůl, pepř, koření na maso dle chuti

Na dip
1/3 šálku čerstvého nasekaného koriandru
1 kelímek bohušovického SKYRU natur
1 polévková lžíce limetkové šťávy
¼ šálku salsy, domácí nebo kupované
Chilli omáčka a koření dle chuti

Postup
Kuřecí prsa orestujte na oleji, osolte, opepřete a nakrájejte na kousky. V malé misce smíchejte všechny ingredience na dip dohromady, dochuťte dle své chuti. Ve velké míse smíchejte římský salát, avokádo, kuřecí maso, cibulku, černé fazole, rajčata, kukuřici a papriku. Přidejte přichystaný dip a pořádně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Část dipu můžete ponechat na namáčení burrita.

Tortilly ohřejte na několik sekund v mikrovlnné troubě. Následně začněte do každé z nich vrstvit asi 1/4 šálku sýra, 1/4 šálku rýže a vrchovatou lžící salátové směsi. Tortillu zabalte a servírujte.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.