Čtvrtek 19. září 2024

Blondies

Jako bohatý zdroj vlákniny jsou fazole vhodné pro ty, kteří do svého jídelníčku nezařazují optimální množství zeleniny. Lze je také používat místo přílohy k masu nebo rybě. Po uvaření má jemnou chuť. Hodí se do míchaných salátů, polévek nebo jako hlavní jídlo nebo příloha.

10 kousků

Ingredience:

150 g fazole bílé Menu Gold

75 ml mléka

50 g arašídového másla

50 g másla

1 vejce

50 g cukru krupice

25 g vloček

1 prášek do pečiva

30 g čokolády

Postup:

Fazoli namočíme, druhý den slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka a scedíme. Zalijeme mlékem, přidáme obě másla, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem. Vločky rozmixujeme na jemné kousky a smícháme s práškem do pečiva. Všechny ingredience spojíme a vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Nahrubo nasekanou nebo nastrouhanou čokoládou posypeme těsto a pečeme na 160 °C cca 30-40 minut.

zdroj foto – archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.