Největším pěstitelem čočky je Kanada, kterou následuju Indie, kde je její nejvyšší spotřeba na hlavu, vždyť je nedílnou součástí tamější kuchyně. Nechte se jí inspirovat. A pokud se Vám nechce čočku dlouho sáhodlouze namáčet, zvolte tu konzervovanou. Skvěle chutná, poslouží jako zdravé zahuštění do polévek a mimo jiné se hodí třeba i pro přípravu pomazánek. Ta konzervovaná je navíc perfektní pro rychlou přípravu zeleninového salátu.
Čočkový zeleninový salát
Ingredience:
- 2 plechovky (425 ml) Bonduelle Vapeur čočky
- 3 nadrobno nakrájené nakládané okurky
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 1 nadrobno nakrájená červená paprika
- 1 nadrobno nakrájená žlutá paprika
- Kuskus / Tarhoňa
- Olivový olej
- Ocet
- Cukr
- Sůl
Postup:
- Čočku propláchněte pod vodou a smíchejte s ostatní nakrájenou zeleninou.
- Zakápněte olejem, octem a dochuťte solí, případně cukrem.
Zdroj foto: archiv spol.