Barevnou misku, která bude výborně chutnat a také skvěle vypadat, si připravíte snadno a rychle u vás doma. Vyzkoušejte její variantu s typicky českou rybou, jako je kapr.
Suroviny na 1 misku
Suroviny tepelně upravené
- 1 šálek vařené sushi rýže
- 1 menší hrst rýžových nudlí
- 150 g kapra v tempuře
Suroviny syrové
- ½ ks okurky na plátky
- ½ ks cukety vařené ledem
- ½ ks avokáda na kostky
- ½ ks řapíkatého celeru
- 3ks ředkvičky na kolečka
- 1ks jarní cibulky
- Proužky mrkve juliene
- List hlávkového salátu
Salát
- 1 cm nakládaného zázvoru
- 2 ks okry
- ½ ks manga
Dresink
- 2 lžíce sójové omáčky Kikoman
- 1 lžíce sezamového oleje
- Šťáva z 1 ks limety
Posyp
- Sezamové semínko bílé a černé, řasa nori
Počet porcí: 4
Postup
- Kapří filety obalte v mouce. Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs jen lehce promíchejte, drobné hrudky nevadí.
- V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Osmažte je dozlatova.
- Připravené suroviny v množství dle libosti nakrájejte na plátky nebo kostičky a postupně poklaďte do misky. Na vrh položte hotového kapra.
Tip sommeliera
Odrůda Sauvignon má výraznější aroma a svěží chuť s dobrou kyselinkou. Proto bude ideálním společníkem k Poke bowl z kapra, který se skládá z tučné ryby a výrazně aromatických ingrediencí. Mým tipem je Víno Mikulov Sommelier club Sauvignon 2017 pozdní sběr. Mášťavnatou chuť s patrným zbytkovým cukrem a ovocné aroma s tóny černého bezu. Víno získalo také četná ocenění na soutěžích Prague Wine Trophy 2019, Národní soutěži vín a San Francisco international wine competition. Doporučená cena: 139 Kč. Víno je dostupné v maloobchodě a na www.osobnivinoteka.cz.
Zdroj foto: archiv spol.