sobota 19. dubna 2025

Vyzkoušejte Shakshuku s Gombaseckou klobásou

Tradiční slovenská receptura Gombasecké klobásy SCHNEIDER dokonale souzní s klasickou zelňačkou nebo třeba exotickou shakshukou. Dodá jí nezaměnitelnou chuť a vůni mimo jiné díky tomu, že je pozvolna uzená na bukovém dřevě – navíc má snížený obsah soli!

Shakshuka s Gombaseckou klobásou

Ingredience:

4 vejce

1 lžíce olivového oleje

½ cibule, na kostičky

cca 100 g Gombasecké klobásy Schneider, na kostičky

1 balení loupaných rajčat v plechovce

1 ks červené nebo žluté papriky

1 stroužek česneku

2 lžíce rajčatového protlaku

hrst nakrájeného čerstvého špenátu

mletý římský kmín

sůl, mleté chilli (dle chuti)

Orestujte si na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypejte papriku nakrájenou na menší kousky, česnek a dochuťte kmínem, solí a chilli. Krátce orestujte. Rajčata z plechovky lehce pokrájejte a přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a Gombaseckou klobásou. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou a pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky zase chcete lehce tekuté. Podávejte s čerstvým pečivem.

www.schneider-group.cz, www.JakNaVelkeVeci.cz

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.