sobota 23. listopadu 2024

Tikka Masala s pečeným květákem a rostlinným gyrosem

Bezmasý pokrm nemusí být nuda. Překvapte rodinu či přátele originálním receptem, kde hraje prim zelenina a Rostlinný gyros Good Calories. Občasné odlehčení jídelníčku prospěje nejen tělu, ale také planetě a tento recept vás přesvědčí, že i bezmasý pokrm může být vydatný, chutný a nápaditý.

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Budeme potřebovat: · Balení Rostlinného gyrosu Good Calories

· 5-6 lžic olivového oleje

· 1 lžíce červené papriky

· 1 čajová lžička granulovaného česneku

· 1 čajová lžička oregana

· Velká špetka soli

· 2 stroužky česneku

· Silný plátek zázvoru

· ½ cibule

· 1 lžíce kokosového oleje

· 2 čajové lžičky gram masaly

· ½ čajové lžičky skořice

· 1 čajová lžička kmínu

· 1 lžíce červené papriky

· ½ čajové lžičky kurkumy

· 1 ks červené papriky

· 1 plechovka krájených rajčat

· 200 ml kokosové smetany

· Velká hrst kešu oříšků

· Podle chuti: limetka, svazek koriandru, rýže

Postup:

1. Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.

2. Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).

3. Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.

4. Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.

5. Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.

6. Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou. Tak dobrou chuť, protože je to dobrý! Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.