Pstruh s pečenými bramborami
Ingredience na dvě porce: 2 pstruzi,4 větší brambory, máslo,citron, tymián,rozmarýn, sůl,pepř,cukr,olivový olej
Příprava: Gril nastavíme do polohy pro nepřímé grilování a roztopíme se zavřeným víkem cca 5 minut na 300°C. Rybu opláchneme a pečlivě osušíme zvenku i uvnitř. Pstruha naplníme plátky másla, tymiánem, rozmarýnem a osolíme opět zvenku i uvnitř. Kůži ryby potřeme lehce olejem. Citrony nakrájíme na poloviny a na řezu posypeme cukrem.
Grilování: Pstruha dáme do stojanu. Díky tomu nám z něj nevypadne náplň a nepřichytí se na mřížku. Pokud stojan nemáme, potřeme trochou oleje mřížku v místě, kam budeme rybu pokládat. Pstruhy pečeme 8 až 10 minut. Na posledních 5 minut přidáme na gril citron řezem na mřížku a necháme zkaramelizovat cukr. Citronem poté zakapeme ryby. Můžeme servírovat s pečenými bramborami, bagetkou nebo salátem.
TIP REDAKCE
Zaručeným tipem jsou grily švýcarské značky OUTDOORCHEF. Například letošní novinka Lugano 570 G je mistrovskou kombinací kotlového grilu a výkonného steakhouse grilu spolu s bočním vařičem. Lugano 570 G na první pohled zaujme elegantním vzhledem – hladké linie, skleněný ovládací panel s podsvětlenými knoflíky, police z nerezové oceli… K dispozici jsou dva hořáky z ušlechtilé oceli, boční steakhouse gril stvořený pro dokonalé steaky, boční plotýnka pro přípravu omáček a příloh, XXL prkénko a uzavřená odkládací plocha pro plynovou lahev. Chytrý systém EASY FLIP umožňuje na jednom grilu kombinovat přímé a nepřímé grilování. Použité materiály garantují dlouhou životnost a snadnou údržbu. A jak je u grilů OUTDOORCHEF zvykem, nechybí teploměr integrovaný ve víku pro přesné grilování.
Zdroj foto: archiv spol.