Čtvrtek 19. září 2024

Jak uchovávat víno pro dokonalý požitek?

Víno je opravdovým zázrakem přírody – a jeho jedinečný příběh, který se píše už tisíce let, začíná přímo mezi řádky vinné révy. Ale cesta od sazeničky až ke sklence dokonalého vína není jen věcí talentu vinaře. Vyžaduje také naprosto specifické podmínky, které zajistí správné zrání a uchovávání každé kapky.

Takové prostředí poskytují vinné sklepy a prémiové vinotéky skandinávské značky ASKO, inspirované tím nejlepším z tradičních vinných sklepů. A právě tehdy ze sebe víno vydá to nejlepší.

O kvalitě vína rozhodne jeho uchovávání

Víno je živý produkt a o jeho kvalitě rozhodne nakonec to, jak jej uchováváte a podáváte, ať už jde o víno bílé či červené z jakékoliv odrůdy i regionu. Je dobré vědět, že existuje několik nepřekročitelných pravidel, která zaručují, že se kvalita, charakter a chuť vína nezmění. Jsou jimi stálá teplota i vlhkost, proudění vzduchu, prostředí bez otřesů, pachů a bez přístupu UV paprsků.

Chytré vinotéky: váš osobní someliér

Přesně tyto podmínky nabízejí ty nejlepší vinotéky s oddělenými teplotními zónami, které navíc pamatují i na správné podmínky pro podávání vína za ideálních podmínek. K tomu všemu dokážou nabídnout i atmosféru, která tuto poslední tečku příběhu vína povýší na slavnostní okamžik, ať už víno budete podávat k rodinné večeři nebo při oslavě s přáteli. Vrcholem nabídky jsou volně stojící a podstavné vinotéky skandinávské značky ASKO s profesionálními parametry.

Pro opravdové znalce a majitele cenných investičních vín je ideální chytrá skříňová vinotéka ASKO WCN311942G pro skladování, zrání a podávání až 190 lahví vína ve třech oddělených, samostatně ovladatelných teplotních zónách. Pomocí aplikace ConnectLife můžete naskenovat etiketu, získat informace z celosvětové databáze Vivino včetně užitečných someliérských tipů a víno přidat do svého digitálního inventáře. Část vinotéky určená k podávání má barevně nastavitelný systém osvětlení pro vytvoření té správné atmosféry při degustaci. Z řemeslně dokonalých dřevěných polic s teleskopickými pojezdy cítíte dotyk lidských rukou, pokročilá technologie se pak postará o vše ostatní. Vinotéka se pyšní absolutně nejvyšším oceněním za design iF Gold Award, získala i získala o cenění Good Design Gold Award. V nabídce za 159 990 Kč.

A k ruce pod kuchyňskou linku můžete umístit menší chytrou vinotéku ASKO WCN25842G se dvěma teplotními zónami, která se postará o ideální prostředí pro skladování a podávání vína mladého bílého vína a červeného vína. Opět můžete prostřednictvím aplikace ConnectLife naskenovat etiketu a získat užitečná data z databáze Vivino, abyste si víno skutečně vychutnali. Vnitřní osvětlení jde upravit podle osobních preferencí a okolního osvětlení, příjemnou rovnováhu s vyspělou technologií tvoří řemeslně dokonalé dřevěné police. Dvířka jde otevřít pomocí mechanismu push2open, a proto mohou být ponechána zcela bez úchytky pro dokonalý soulad s designem kuchyně. V nabídce za 59 990 Kč.

Další informace: cz.asko.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.