pátek 18. října 2024

Poradna s výživovou poradkyní The 1:1 Diet Pavlínou Císařovou

Týden utekl jako voda a my už jedeme druhý týden našeho testování výživového programu The 1:1 Diet. Tentokrát se zaměříme na otázky a odpovědi, které vám možná více do hloubky přiblíží, jak daný program funguje. Tak jdeme na to.

1. Pro koho je program určen?

Program je vhodný pro všechny dospělé , kteří nemají žádnou kontraindikaci (je to stav, kdy klient nesmí nastoupit do programu). Upřesním v dalších bodech níže.


2) Platí zde nějaká omezení? Např. pro těhotné ženy aj.?

Program má jistá omezení, jak jsem se již zmínila při osobní schůzce. Je jich cca 20. Z nejčastějších je to například – Diabetes typu 1, těhotenství /kojení , časté požívání alkoholu, drog, problémy s játry, ledvinami, střeva,…. Na vše se ptáme my poradci při vstupní konzultaci, takže se nemůže stát , že v programu bude někdo, kdo by neměl. Alergie není problém . Nejčastější je laktóza a lepek. I takové klienty umíme ale v rámci možnosti uspokojit ;-)

3) Dle čeho se určuje, čeho by měl klient dostáhnout? Myšleno úbytky kil.

Při vstupní konzultaci proběhne u každého klienta analýza těla. Klient se zváží na bioimpedanční váze, která nám ukáže kolik má klient v těle vody, tuku, svalů, jaký má metabolismus, doporučený kalorický příjem a další důležité údaje. Tyto údaje nám pomůžou určit, jaká by měla být ideální váha klienta. Ne vždy je doporučená váha z bioimpedačního přístroje pro klienty akceptovatelná (věk hlavně u žen), dále záleží na domluvě s klientem, jaké jsou jeho cíle, psychické rozpoložení a další faktory. Proto je v našem programu důležitá vstupní konzultace, aby bylo možné redukci správně nastavit. 

4) Jak dlouhý je to proces? 

Délka redukce a stabilizace není stejná . Každý zákazník je jedinečný a potřebuje individuální a odlišný přístup i časový rámec redukce a následné stabilizace.  Naši klienti se do poraden vrací na pravidelné kontroly, stejně jako na pravidelné prohlídky k lékaři. 

5) Podle čeho určíte, zda začít u klienta s první, druhou, třetí či čtvrtou fází programu? 

Určování Kroku programu se odvíjí od mnoha faktorů – počáteční váhy, návyků klienta, ale i individuálních cílů. Většina klientů začíná v Kroku 1. Pokud má ale někdo velkou obezitu, začínáme i klidně v Kroku 4, a po čase jdeme k nižším krokům a zase zpět. Cílem našeho programu je naučit klienta správnému stravování, aby u něj nastala celková změna životního stylu. Je to cesta, která za ,,Nové Já “ opravdu stojí 😉

6) Jak vypadá váše klasická vstupní konzultace s klientem? 

Konzultace probíhá většinou tak, že klienta vyzpovídám jaké má stravovací návyky, jak vypadá jeho všední den, jaké má zaměstnání (sedavé -nesedavé), zda sportuje, zda již někdy v minulosti měl zkušenost s nějakou jinou dietou, atd. Není se čeho bát. Konzultace je většinou na hodinu a věřím, že během této doby se klienti uvolní a zjistí, že chceme být jejich parťáci a opravdu pomoci 

Ráda bych také zmínila, že je zde i možnost dietu složit pouze z jídelníčku sestaveného na míru klientovi.

7) Co považujete za váš největší úspěch, myšleno úspěchem u klientů? 

Jmenovat jen jeden úspěch by bylo asi hodně skromné (haha). Již se mi podařilo u několika klientů zhubnout na váhu, kterou si přáli ;-) Největší úbytek na váze, kterého jsem zatím dosáhla, bylo u klienta téměř 40 kilogramů. Ráda pomáhám klientům dělat radost a kvalitnější život. Vyplácí se mi být upřímná a svá, protože pak mi klienti nejen věří, ale také se rádi o své dojmy dělí se svým blízkým okolí a doporučují mne takto dál. Tato práce mně tak o to víc baví 🥰 

8) Prošla jste si sama tímto programem?

Ano, programem jsem si sama prošla hned jak jsem ho objevila ;-) Bylo to těžké, hlavně začátek. Je proto strašně moc důležité, si to nastavit v hlavě a být dostatečně motivovaný. Zhubla jsem 20 kilogramů. Neměl to být konec redukce, ale já se tenkrát cítila tak skvěle, že mi to stačilo . Třeba se ještě hecnu a kila co mám navíc, dam dolů ;-)

 
9) Čím se liší tento program od ostatních na trhu? 

Diet na trhu je dost. Program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan (dříve znám jako Cambridge dieta) se liší v tom, že se jedná o komplexní výživový program, který je opřen o vědecké studie. Klient má pravidelnou podporu poradce a jídelníček sestavený na míru, který je perfektně sestavený jak z jídel The 1:1 Diet (obsahují dostatek bílkovin, tuků, sacharidů a navíc spoustu vitamínů a minerálů), tak z běžných potravin. Náš program si troufám říct je velmi výjimečný právě proto , že nejen myslí na redukci, ale také na tolik důležitou stabilizaci, díky níž zabráníme ,,jojo efektu’’. Navíc se my poradci neustále vzděláváme, aby jsme byli schopni na všechny otázky klientů odpovědět ;-)


10) Jakých nejčastějších chyb a omylů se klienti dopouští? 

Největších chyb, kteří se asi nejen moji klienti dopouští je, že požívají alkohol během redukce ;-( Nebo si neodvažují porce které v kroku mají, dále je to nedodržování pitného režimu a nedodržují rozestup mezi jídlem.


11) Nabídka produktů výživového programu The 1:1 Diet je široká. Mohla byste jej blíže specifikovat?

Naše produkty jsou fortifikované (obohacené) potraviny. Máme jak sladké varianty (kaše ovesné, proteinové smoothie a koktejly, nápoje, které můžete rovnou konzumovat, tyčinky), tak slané  (polévky, těstoviny a hlavní jídla). Dále nabízíme dochucovadla do vody, zeleninový bujón a rozpustnou vlákninu. Všechny produkty jsou za mně velice chutné a většinu klientů překvapí jejich chuť ;-) Velkou výhodou je rychlá a snadná příprava, každý produkt nahradí jedno jídlo, tím zajistíme přehled nad kalorickým příjmem klienta. 

Téměř ve všech prodejnách je možné si zakoupit v rámci doplňkové prodeje i produkty značky KMON, kde nabízíme vitamíny na vlasy – Hair Elixir, rozpustný KMON kolagen a sladkou a slanou variantu mugcaků. Ty jsou hotové za 90 vteřin, mají okolo 116 kcal na porci a jsou skvělé jako proteinové pečivo nebo dezert. Tyto produkty zařazujeme rádi do našeho programu. 


12) Jak to vypadá, když klient dosáhne vytouženého cíle? Dochází k vám ještě na konzultace?

Pokud klient projde úspěšně programem až do vytouženého konce, tak již má přehled o tom  co a kolik toho jíst. V některých případech, kdy si klient není úplně jistý, dostává jídelníček  přímo na své potřeby. A samozřejmostí je, že se muže přijít přeměřit. Interval si určuje každý poradce sám, takže u někoho to muže být po měsíci a u někoho třeba po třech měsících. Nemusí se bát klient, že nedostane potřebnou péči ;-)

Máte další otázky k tomuto tématu nebo přímo na paní Císařovou?

Neváhejte nám napsat nebo přidat komentář.

Více informací o tomto programu se dozvíte na stránkách www.spolukiladolu.cz

Zdroj foto – archiv redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.