A víte, že není špalda jako špalda? Špaldové mouky Babiččina volba jsou speciálně vyrobeny z těch nejkvalitnějších zrn a díky výsledkům testování víme, co mouky skutečně obsahují. Naměřený obsah pšenice špaldy ve speciální špaldové hladké i celozrnné mouce byl vyčíslen na více než 95 %, takže se jedná o opravdové špaldové mouky, ze které můžete s klidným srdcem upéct tento jarní dezert.
Až vytáhnete z trouby čerstvě upečený dort a jeho vůně prostoupí celou kuchyní, můžete jej po dokončení ozdobit malinami či jiným čerstvým ovocem. Ať už si mechový dezert o svátku lásky vychutnáte s šálkem čaje či dobrou kávou v rodinném kruhu nebo s přáteli, můžete mít jistotu, že jste s láskou zvolili výživnější alternativu v podobě kvalitní mouky.
Doporučená maloobchodní cena za 1 kg balení mouky Babiččina volba je 49,90 Kč.
Recept:
Ingredience
- 300 g hladké dortové / špaldové mouky
- 125 g čerstvého baby špenátu
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 175 ml řepkového oleje vhodného k pečení
- 1 kypřicí prášek
- kůra z ½ bio citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy
Na krém:
- 400 g smetany ke šlehání (31%)
- 500 g mascarpone
- 120 g moučkového cukru
- 1 g mleté vanilky
Postup
Vajíčka vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou těsta.
Začněte špenátovým korpusem: nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané pěny, která je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Mezitím v mixéru rozmixujte špenát a olej do hladké pasty. Nalijte špenátovou pastu do těsta a zapracujte. Nakonec zapracujte i špaldovou mouku a prášek do pečiva.
Dortovou formu o průměru 19 cm lehce vymažte máslem a důkladně vyložte pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte asi 45 minut a po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si krém. Vyšlehejte smetanu s cukrem, poté přidejte vanilku a po lžících zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný. Korpus rozřízněte na třetiny, postupně skládejte a promazávejte vrstvou krému. Vrchní patro nadrobte na zbývající krém a utvořte mechový kopeček. Zdobte malinami nebo jiným drobným ovocem.
zdroj foto. archiv spol.