Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.
Tak jako se stal Sachrův dort legendou a Franz Sacher svůj recept držel jako rodinné dědictví, stejně tak je to nyní s nově pojmenovaným Bauer dortem. Receptura je rodinným tajemstvím. Jedno je jisté, obliba se šíří obrovským tempem a zájem neutuchá. Můžeme být hrdí, že Praha má svůj Bauer dort.
Tím to ovšem nekončí. Restaurace Deer, která je jen pár kroků od Staroměstského náměstí v Michalské ulici představuje nové dezertní menu. „Zcela nová nabídka, která obsahuje signature dezerty. V menu zůstal pouze legendární dezert les, který je už doslova hvězdou sociálních sítí. Kdo nevyfotil les, jako by nebyl,“ dodává s úsměvem šéfcukrář Vojta Řehák.
Z absolutních novinek lze jmenovat dezert Harmonie, který je z pistáciového brownies, marakujové panna cotty, pistáciového pyré a citrónového meringue nebo domácí pralinky a makronky, které se na jazyku doslova rozplývají.
Ať už na Staroměstském náměstí na vyhlášený Bauer dort nebo pár kroků dále v Deeru na nové dezertní menu, jedno je jisté – trefa do sladkého.
zdroj foto. archiv spol.