sobota 12. dubna 2025

Fronta před kontejnerem

Gastronomie v kontejnerech je celosvětovým fenoménem. Ať už se člověk ocitne v New Yorku, Singapuru či Berlíně, vždy si ten svůj kontejner najde. Koho by napadlo, že se lepší gastro přesune do nehostinného prostoru o 30 m2. Je to ale logické, společnost vyhledává krásu na těch nejméně očekávaných místech.

V létě minulého roku otevřela síť Lagarto svůj první kontejner s názvem Encore. Celoroční provoz u jezera nedaleko Mostu se těšil oblibě při zimních procházkách, ale pravá sezóna začíná nyní. Dlouhá fronta je každodenním rituálem.

Každý, kdo zavítá k jezeru relaxovat, směřuje své kroky k Encore. Výběrová káva od nejlepších baristů severu dokonce ale způsobila, že někteří z okolí jezdí k jezeru jen pro kávu. Takže nový severský styl. Káva z kontejneru u jezera.

Nabídka kávou ovšem nekončí. Následuje výběr zmrzlin, limonád         a nechybí ani věhlasný lagartský pohár do ruky plný jahod a čokolády. Kvalita surovin, servis, nádherné prostředí zapříčinili, že ve frontě před lagartským Encore lidé stojí s úsměvem a v očích se jim jiskří radost z blížícího se gastronomického zážitku.

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.