Čtvrtek 21. listopadu 2024

???????????????

Kuřecí stehýnko s rýží parboiled

Hlavní rozdíl mezi neloupanou a loupanou rýží je obsah vitaminů a minerálů. Po odstranění slupky loupaná tzv. bílá rýže ztrácí velkou část vitaminů a minerálů, ale její příprava je výrazně rychlejší. Parboiled je sice rýže loupaná, ale vyniká vysokým obsahem minerálů a vitaminů, a navíc nelepí.

Ingredience:

400 g rýže parboiled Menu Gold

200 g cibule

provensálské koření

4 kuřecí stehna

50 ml slunečnicového oleje

sůl

50 g másla

Postup:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a zlehka posypeme provensálským kořením. Kuřecí stehýnko umyjeme, osušíme, potřeme olejem a ochutíme provensálským kořením. Na pekáč rozprostřeme cibuli a položíme kuřecí stehna. Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme za občasného podlévání cca hodinu dozlatova na posledních pár minut dáme na stehýnka plátek másla. Mezitím do vroucí osolené vody vložíme rýži parboiled a uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile je kuře hotové, cibuli a výpek rozmixujeme do hladka. Kuřecí stehno podáváme s hotovou rýží parboiled a přelité šťávou.

zdroj foto. archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.