Co budete potřebovat:
- 3 jablka
- 6 lžiček rozpuštěného másla
- 0,5 hrnku třtinového cukru
- 0,5 lžíce mleté skořice
- 500 g hotového listového těsta
- 0,5 hrnku vlašských ořechů nebo mandlí
- 1 vejce
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Jablka rozkrájejte a zbavte jádřinců. Promíchejte s rozpuštěným máslem a dejte stranou. V misce pak promíchejte cukr, koření nebo skořici, a zhruba lžíci oddělte a dejte stranou.
Listové těsto rozložte na pracovní plochu a překrojte tak, aby vám vznikly dva dlouhé obdélníky. Každý pak rozkrájejte na 8 trojúhelníků, posypte je směsí hnědého cukru, koření a nasekanými ořechy. Na kraj trojúhelníku položte vždy osminku jablka a těsto stočte tak, abyste končili špičkou (jako byste balili croissant). Vůbec nevadí, když bude kousek jablíčka vykukovat.
Hotové kousky vyskládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte odloženým ochuceným cukrem a ořechy. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Pokud vaše trouba nepeče rovnoměrně, bude třeba plech v průběhu pečení otočit. Můžete se tomu ale snadno vyhnout s troubou Gorenje s unikátním klenutým vnitřním prostorem HomeMade po vzoru tradičních pecí – vzduch bude dokonale cirkulovat okolo připravovaných rohlíčků a výsledek pečení bude perfektní.
Zdroj foto: archiv spol. Gorenje