pátek 18. října 2024

Získejte kontrolu nad pracovními povinnostmi i online výukou svých dětí. Nový Windows 11 ocení celá rodina

Nový lehký a svěží design, rychlejší ovládání, přizpůsobení ploch přesně podle potřeb každého z uživatelů v domácnosti. Společnost Microsoft přichází s nových operačním systémem Windows 11, který podporuje produktivitu, inspiruje ke kreativnímu tvoření a podporuje efektivní online vzdělávání. Jednoduše tak odpovídá potřebám celé rodiny ať už počítač využíváte k práci, vzdělávání či hraní her.

V době, kdy se počítače stávají středobodem našich životů, vás systém Windows 11 přiblíží ke všemu, co máte rádi. Notebooky s operačním systémem nové generace bude možné koupit už před Vánoci.

Pandemie Covid-19 výrazně zasáhla do našich osobních i profesních životů a naznačila, jakým směrem se technologie budou ubírat. Osobní počítače, které se staly centrem našich domovů hlavně v době lockdownu, jsou nyní důležitou oporou pro práci i vzdělávání našich dětí. „Nový operační systém Windows 11 se maximálně přizpůsobí aktuálním potřebám každého z nás. Nabízí přívětivější, rychlejší a jednodušší uživatelské rozhraní, které umožní soustředit se na pracovní povinnosti a zároveň pohodlně přepínat mezi dalšími aktivitami jako online vzdělávání či zábava. Je tak ideálním partnerem pro děti i rodiče,“ říká Vladimír Hruban, produktový manažer pro Microsoft 365.

Elegantní design podněcující kreativitu

Nové Windows 11 přicházejí ve svěžím, klidném a elegantním designu, který rozproudí tvůrčí činnost a podporuje soustředění na důležité úkoly do školy i do práce. Jednodušší prostředí vybízí k produktivitě, soustředění a neodvádí pozornost. Tlačítko Start nyní umožňuje ještě rychlejší vyhledávání dokumentů a aplikací. Nové Windows 11 také jednoduše ukazují poslední zobrazené soubory, aniž by záleželo, na jakém zařízení či platformě byly nedávno otevřeny.

Nový operační systém zajistí, že home office se stane příjemnější a obejde se bez zbytečných zmatků a stresu. Práci, online výuku pro děti nebo zábavu lze ve Windows 11 roztřídit do tematických ploch, mezi nimiž se pohodlně přepíná. Na každé z nich se uživatel nerušeně věnuje různým činnostem a ve vhodnou chvíli je snadno změní podle aktuální potřeby. Rozložení oken přesně podle představ zefektivní práci a ušetří čas. Přehled nad jednotlivými aktivitami navíc zrychluje interakci s počítačem a umožňuje hluboké soustředění.

Bezpečnost na první místě

„Práci, hraní, streamování i komunikaci s rodinou a přáteli zvládnete díky Windows 11 rychleji a bezpečněji než kdy dřív. Právě bezpečnost je jednou z důležitých devíz nových Windows. Lépe budete chráněni proti phishingovým útokům a díky generátoru hesel budete mít kontrolu nad svými účty. Pro nejmladší členy rodiny lze nastavit dětský režim, ve kterém mohou děti prohlížet obsah internetu odpovídající jejich věku,“ doplňuje Vladimír Hruban informace o zabezpečení nového systému.

V osvěžené podobě přichází i Microsoft Store pro bezpečné stahování aplikací pro práci, tvoření, učení, hraní a volný čas. Nový, přehlednější design a rychlejší vyhledávání usnadní výběr programů a zábavného obsahu. Všechny aplikace v Microsoft Store procházejí testem zabezpečení, a tak je obchod jediným důvěryhodným zdrojem pro stahování. V závěru letošního roku se poprvé v Microsoft store objeví také aplikace pro Android. Rodiče zde ocení především virtuální výuku pro děti na Khan Academy Kids.

Kontakt s rodinou a blízkými přímo z plochy

Windows 11 umožňuje rychlé spojení s rodinou a přáteli díky aplikaci Microsoft Teams. Integrace tohoto programu do hlavního panelu dovoluje posílání textových i hlasových zpráv, nebo okamžité uskutečnění video hovoru. Nezáleží ani, jaké zařízení nebo platformu druhý člověk využívá. Pokud by neměl nainstalovanou aplikaci Microsoft Teams, může komunikovat skrze SMS.

Upgrade na Windows 11 je zdarma

Windows 11 jsou dostupné zdarma jako upgrade stávajícího operačního systému Windows 10. Zda je váš nynější počítač připraven na nový systém si můžete jednoduše ověřit v aplikaci PC Health Check. Nové Windows 11 si můžete zdarma stáhnout až do konce roku 2022. Podporu pro operační systém Windows 10 garantuje Microsoft do října roku 2025.

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.