Čtvrtek 17. října 2024

Zdravější dezerty z IPPA Café

Zdravější dezerty? Je to možné? Odpověď je jediná. Ano, lze to. IPPA Café není nováčkem na české scéně. Dokonce staví cukrárny pro zákazníky po celé republice. Rodinná situace rozhodla o změně brandu, ale kvalita zůstává stejná, ba i lepší.

Majitel a vizionář Jan Ševěček provozuje nově už 4 cukrárny v Praze a stojí za řadou nových cukrářských projektů v zemi. Nyní přichází se zdravější variantou všech svých dezertů. Dlouhé roky slýchával od svých hostujících světových šéfcukrářů, že jeho dezerty jsou skvělé, ale moc sladké, a proto přišel čas na změnu. „Procestoval jsem celý svět a vyzkoušel dezerty skoro všech světových cukrářů. Miluji sladké, ale zažil jsem i dezerty, které byly opravdu extrémně sladké. Za 7 let provozování kaváren se nestalo, že bychom do vitríny dali produkt, který by mi nechutnal. Vlastně ano, jedna tartaletka s lesními jahodami a šampaňským. Ta mi fakt nechutnala, a nakonec se ukázalo, že nechutnala ani zákazníkům. Po spojení s cukrárnou mé sestry jsem si musel přiznat, že v některých dezertech používáme zbytečně moc cukru. Udělali jsme si poradu, dali si všechny dezerty na stůl a porovnali je s novou variantou, kde sestra, šéfcukrářka Bára Ševěčková, ubrala cukr. Ihned jsem pochopil, že dezert nemusí lepit jazyk na patro, a přitom dokáže sladce osladit život,“ říká Jan Ševěček.

Teď je to tu. Všechny stávající i absolutní novinky jsou ve verzi bez přemíry cukru. Někde se jedná o 5% jinde o 11%. Největší úbytek o 13% zaznamenali Princpikler, Croissant mango a Velký dort pistáciový. V novém menu je označeno o kolik cukru daný dezert přišel. Navíc došlo v několika recepturách ke změně z klasického cukru na třtinový.  „Rozdíl je markantní, i když by se na první pohled nemuselo zdát. Jedná se  ročně o 300kg, kterými zbytečně naše dezerty nepřeslazujeme. Úbytek cukru způsobuje intenzivnější chuť jednotlivých komponentů. Jsem nadšený změnou, kterou tento krok přinesl. Naše bestsellery i novinky rázem získávají jiný rozměr. Jsem pyšný na celý svůj tým, který se neustále rozrůstá a vnímá obohacení každým zahraničním profíkem, jež k nám dorazí. A za to jsem vděčný,“ dodává Jan Ševěček.

„A to není vše. Kromě věnečků a větrníků jsou všechny naše dezerty bezlepkové,“ říká s úsměvem šéfcukrářka Bára Ševěčková.

Zdravější dezerty nejsou utopie, ale realita. Navíc v podání IPPA Café jsou zážitkové a oku lahodící.

zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.