Čtvrtek 17. října 2024

Nové plynové desky Whirlpool na ploché platformě

Vaření na plynu patří ke stálicím, které se nikdy neomrzí. Vždyť i špičkoví šéfkuchaři, pokud mohou volit, sáhnou po plynové desce kvůli bleskové regulaci intenzity plamene. Pokud právě novou plynovou desku hledáte, neměli byste opomenout novinku v nabídce Whirlpool v minimalistickém designu na inovované ploché platformě bez zahloubení vařidlové části, nyní i v provedení z černého kovu.

S každodenním vařením vám pomůže jedinečná kroková regulace plamene MultilevelFlame nebo extra silný dvoukorunkový hořák. Praktické jsou i stabilní litinové mřížky a odolné ovládací knoflíky s automatickým zapalováním nebo bezpečnostní pojistka.

Čistý design

Nové desky v čistém, minimalistickém designu v provedení z nerezi, ale i atraktivního černého matného kovu, budou slušet moderním i industriálně pojatým či high-tech kuchyním. Skvěle si rozumějí se spotřebiči z nové prémiové řady W Collection i futuristické řady Absolute v černé barvě nebo v broušeném nerezu.

Unikátní MultilevelFlame

Hlavní výhodou plynové varné desky je okamžitá a poměrně přesná regulace intenzity ohřevu. Že nevíte, jak moc přidat nebo ubrat plamen? Nevadí, pomůže vám unikátní funkce MultilevelFlame. Umožňuje velmi přesně nastavit devět úrovní plamene pro nejrůznější kuchařské techniky.

Věděli jste, že nejvyšší výkon plamene není to pravé pro smažení? Je určen pro rychlý ohřev velkého množství tekutiny. Takže až budete na nové desce připravovat špagety nebo knedlíky, otočte knoflík na stupeň 9. Smažit byste měli při stupni 5 či 6, grilovat při stupni 7 nebo 8.

„Kroková regulace MultilevelFlame se navíc postará, že bude pokaždé intenzita plamene přesně stejná – na rozdíl od manuálně nastaveného stupně ohřevu u běžných plynových desek. Ovládací knoflíky jsou ergonomicky umístěné na středu přední hrany desky, ovládání je proto intuitivní. V knoflících je také integrované zapalování,“ uvádí Darina Papáčová, odbornice značky Whirlpool.

Výkonný dvoukorunkový hořák

Pro ohřev velkého množství vody nebo intenzivní var či smažení a grilování ve velkých nádobách se hodí výkonný dvoukorunkový hořák s velmi vysokým výkonem až 3,5 kW. Díky speciálnímu tvaru a optimální absorpci tepla zkracuje dobu přípravy až o 20 %, a tak ušetří nejen čas, ale i nemalé peníze. K některým modelů jde dokoupit i speciální držák pánve WOK.

Snadná údržba

„Nové varné desky využívají inovovanou plochou platformu. Díky svému plochému designu bez zahloubení se snáze čistí,“ doplňuje Darina Papáčová. I ovládací knoflíky, provedené v efektním vysokém lesku, se snadno udržují a jsou odolné proti poškrábání.

Bezpečný provoz

Plynové desky jsou bezpečné i v případě náhlého zhasnutí plamene. Bezpečnostní systém totiž okamžitě zamezí přívodu plynu do hořáku, který by zhasl třeba vlivem průvanu, při přerušení dodávky plynu nebo přetečení obsahu hrnce.

Stabilní litinové mřížky

Nové desky jsou osazeny velmi masivními dvoudílnými litinovými mřížkami s rámem a těsně k sobě přiléhají. Poskytují proto dokonalou oporu hrncům i rendlíkům. Navíc probíhají nad varnou deskou i mimo varné plotýnky, takže i když nádobí hodně rychle  posouváte, nestane se vám, že by se nádobí převrhlo a obsah se rozlil. Přesně takové mají rádi profesionální kuchaři. Mřížky i krytky hořáků můžete pohodlně umýt v myčce nádobí.

Více na www.whirlpool.cz

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.