Šéfkuchař Lukáš Hlaváček, který má nepřeberné zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací, u nás v kuchyni doslova exceluje. Svou praxi a poznatky promítá do každého pokrmu ve svém a la carte menu. Květák s hnědým máslem, bramborovým krémem a shijmeji se stal bestsellerem a dobrou zprávou je, že na menu zůstává. „Nově jsem do a la carte zařadil lehká jídla plná chutí a barev, která skvěle sekundují právě probíhajícímu ročnímu období. Novým předkrmem na aktuálním menu je Pstruh lososovitý s angreštem a bezinkou – ceviche z pstruha lososovitého je doplněn o svěží chuť angreštu a bezinky. Novou polévkou v menu je netradičně pojaté Hráškové vellouté s bramborem, slaninou a vypečenou cibulí. Novým hlavním chodem je Kuře s kukuřicí, kapustou a houbami. Měním menu postupně dle dostupných surovin. Nelze zcela plánovat, musíme akceptovat sezónnost a následně nabídku farmářů,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.
Dezerty jsou ve zcela novém pojetí. Tři dokonalé sladké tečky v podobě Čokolády s tonkou a karamelizovaným banánem, jenž se na jazyku rozplývá, či Limetkový mousse se sorbetem ze zeleného jablka a meringuem ochuceným smrkovými výhonky, který je absolutně osvěžující a v neposlední řadě barevně i chuťově vyladěný Mandlový košíček s jahodami, růží a granitou z rosé vína.
zdroj foto: archiv restaurace