sobota 19. dubna 2025

Je libo pstruh?

K trendům teď jistě patří a bude patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se třeba v zelenině zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě.

Pstruh se šťávou z bílého vína

Časová náročnost:

35-40 minut

Suroviny na 4 porce:

4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní

450 ml kvalitního suchého bílého vína

150 ml bílého balzamikového octa

150 ml vody

kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu

120 g mrkve nakrájené na kolečka

sůl

pepř

4 snítky petrželky

4 snítky tymiánu

1 čajová lžička kuliček černého pepře

7 hřebíčků

Na ozdobu:

75 g másla

1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka

Příslušenství:

napařovací miska s plným dnem

Příprava:
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut. Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme kolečky citronu.

Zdroj foto: archiv spol. Miele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.