Pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost:
35-40 minut
Suroviny na 4 porce:
4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
450 ml kvalitního suchého bílého vína
150 ml bílého balzamikového octa
150 ml vody
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
120 g mrkve nakrájené na kolečka
sůl
pepř
4 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
1 čajová lžička kuliček černého pepře
7 hřebíčků
Na ozdobu:
75 g másla
1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka
Příslušenství:
napařovací miska s plným dnem
Příprava:
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut. Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme kolečky citronu.
Zdroj foto: archiv spol. Miele