„Nehoníme se za moderními výstřelky a trendy, raději ctíme tradici v nejlepším smyslu slova. Objíždíme města a vesnice v regionech kulinárně vyhlášených zemí, kde hledáme nejlepší místní speciality, které se tam připravují desítky, často i stovky let. Tyto pokrmy jen lehce dotvoříme, dopřejeme jim moderní a kreativní dotek zkušeného šéfkuchaře a tím je povýšíme ještě o stupeň výš,“ vysvětluje princip sestavování menu v La Verandě majitel podniku Jurij Kolesnik s tím, že inspirace k jednotlivým pokrmům na současném menu pocházejí z venkovských hospůdek Piemontu, Korsiky, Florencie či Lyonu.
Výhodou této strategie je skutečnost, že takové pokrmy můžete jíst klidně každý týden a vůbec se vám nepřejí. Přirozené chutě jsou základním stavebním kamenem přirozených pokrmů, které potěší svou opravdovostí, lehké doladění šéfkuchařem jim dodá parádní šmrnc. Za příklad může posloužit třeba skvostné carpaccio z chobotnice servírované s kečupem z červených paprik či pražma s fregolou a delikátní rybí omáčkou.
Vedle samotných pokrmů je ovšem důležité také místo, kde se podávají, a i v tomto pohledu je La Veranda výjimečná. Je to vlastně veranda propojená s obývacím pokojem, jehož velká okna nabízejí krásný výhled na okolí, zatímco interiér evokuje dojem místa, kde žijí lidé, kteří milují cestování, jídlo a moderní životní styl.
https://www.laveranda.cz/cs/o-nas/
Zdroj foto. archiv spol.