pátek 18. října 2024

Měsíc: Červen 2024

Mýty o zhoubných onemocněních krve

Zhoubná onemocnění krve, jako jsou leukémie, lymfomy a myelomy, jsou často zahalena mýty a nedorozuměními. Tyto mylné představy mohou vést k zbytečnému strachu a také k zanedbání důležitých příznaků, jejichž rozpoznání je klíčové pro včasnou diagnózu.

Sekli jste s kouřením?

Schopnost těla se alespoň částečně vzpamatovat i z těch nejnáročnějších situací je neuvěřitelná. S trochou nadsázky lze říct, že bez jedné ledviny je možné vést běžný život, relativně snadno se dá žít i po odstranění sleziny.

Chladničky Gorenje pro jednodušší život

Chladničky Gorenje jsou nejen krásné a úsporné, ale pod elegantním designem skrývají i spoustu nápadů a chytrých technologií, které vám tak nějak samy ulehčí každodenní život. Ať už máte rádi všechno po kontrolou nebo naopak uvítáte pomoc, abyste měli volné ruce na to, co vás baví.

Nechte páru pracovat za vás

Žehlení patří suverénně k jedněm z nejméně oblíbených domácích prací. Hodně může vyřešit dobrá sušička prádla, která prádlo šetrně otáčí a provzdušňuje.

Dezinformacím věří v Česku až pětina lidí, vyplývá z průzkumu agentury MNFORCE

V Česku i na Slovensku je velice snadné šířit dezinformace. Agentura MNFORCE provedla průzkum, který hodnotil ochotu lidí věřit dezinformacím v případě dlouhodobě diskutovaných témat i těch novějších, která souvisí například s pandemií koronaviru. Dle výsledků je ochota věřit dezinformacím v obou zemích poměrně vysoká, vyšší tendenci věřit dezinformacím mají Slováci.