pátek 18. října 2024

Měsíc: Listopad 2023

Návštěva alergologa? Jedna za život nestačí

O alergiích je známo, že se mohou nečekaně objevit kdykoli během života. Kromě náhlého příchodu je však toto civilizační onemocnění nevyzpytatelné také svou proměnlivostí – spektrum alergenů, na které je alergik citlivý, se totiž může kdykoli měnit, nebo rozšiřovat.

Vytáhněte kozačky

Bez vysokých kozaček se v zimě většina žen neobejde. I když byly tyto zimní stálice po několik sezon mírně v pozadí, letos se jim opět dostalo zasloužené módní pozornosti. Vysoké kozačky v nejrůznějších stylech najdete i v letošní zimní kolekci obuvi Deichmann. Jaké modely se nejvíc nosí?

Knedlík v české gastronomii zažívá comeback. Zásluhu na tom má i firma Knedlíky Láznička

Vášeň pro vaření se stala Petru Kosinerovi doslova osudová. Provází ho celý život a je nedílnou součástí jeho profesní dráhy. Kuchařského řemesla se ujal nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí. A před více než 11 lety stál společně s investorem Vladimírem Zikmundou u zrodu české firmy Knedlíky Láznička, která ve svém oboru udává tón. Vsadili na kvalitu, ale cesta k srdci zákazníků lehká nebyla.

Stárnou vaše oči rychleji než vy?

Oči stárnou od chvíle, kdy je poprvé otevřeme. Fyziologické změny zraku související se stárnutím se projeví až po několika desetiletích. První z nich přichází často už kolem 40. roku věku. Se zhoršeným zrakem se ale smířit nemusíte.

Baileys již potřetí otevírá jedinečný pop up Treat Bar

Prosinec pro vás nemusí znamenat jen stres z blížících se Vánoc. Pokud cítíte, že úklidu, vaření a shánění dárků bylo už moc, neváhejte ani vteřinu a na chvíli si od všech starostí odpočiňte. A jak? Zkuste třeba originální Baileys pop up bar, kde se můžete na chvíli zastavit a vychutnat si klidnou adventní atmosféru.