neděle 8. září 2024

Měsíc: Únor 2020

Nebojte se půstu

Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne!

Jak se vyrábí síťovka?

Historie tradiční české síťové tašky sahá až do dvacátých let minulého století. Za dobu své existence si ji oblíbily celé generace a daří se jí i v 21. století. Síťovka dneška sází na ekologii, barevnost i společenskou odpovědnost. Jak probíhá její výroba?

ŠVÉDSKÁ AKROBATKA MANDA RYDMAN JIŽ BRZY NA JATKÁCH78

Jatka78 opět chystají přehlídku světové akrobacie. Každý měsíc v Pražské tržnici vystoupí jedna zahraniční hvězda či soubor. Březen bude patřit úžasné Mandě Rydman z berlínského souboru Analog, který se u českých diváků těší mimořádné oblibě. Manda přiveze své první sólo vystoupení, které vznikalo na Jatkách78.

Nechte se zlákat mokasínami

Letos budou mokasíny nové baleríny. Máte rády eleganci, ale z podpatků vás bolí nohy? Mokasíny jsou jasnou volbou. Splňují pravidla business dress codu a dají se obout téměř k jakémukoliv oblečení, od kostýmku přes šaty po džíny.

Stříbro nejen jako ozdoba

Je sice pravda, že o intimních věcech bychom se raději bavili v příjemnějších souvislostech, ale téma vaginálních infekcí se týká příliš mnoha žen, než aby mohlo zůstat přehlížené. Téměř polovina z nich je zažívá opakovaně. Moderní diagnostické metody vám sice řeknou, jestli se u vás zabydlely bakterie nebo kvasinky, ale skutečnou příčinu, proč si tak oblíbily zrovna vás, by možná nezjistil ani Columbo.

Odborník radí: Akné v dospělosti. Jak s ním můžete bojovat?

Snad každý si ze svého dospívání pamatuje ten nepříjemný pocit vzbudit se ráno s ošklivým pupínkem na obličeji, který neschová ani ten nejlepší makeup. Naštěstí takových dnů s postupem věku a dospíváním rychle ubývá, nicméně není úplnou výjimkou, že vás akné může provázet také v dospělosti.

Proč pít čaj Matcha?

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.