Úterý 10. prosince 2019

Zeleninové chipsy se staly hitem

Natřely to bramboře a teď jdou ještě dál. Zeleninové Tretter’s chips jsou zpět, nabídnou pochoutky pro vegany i sportovce.

Kdo by neznal zeleninové Tretter’s chips, které jsou první ryze českou alternativou ke smaženým lupínkům, a staly se tak synonymem stylového a zdravějšího mlsání. Celý příběh začal v pražském Tretter’s Baru, kde byly chipsy vyráběny a podávány jako pochutina k drinkům. Zákazníkům ale natolik zachutnaly, až zakladateli Michaelu Tretterovi vnukli myšlenku, aby je začal vyrábět ve velkém.

Proč se zeleninové chipsy staly hitem?

Důvodů je hned několik. Kromě návykové chuti, jsou zeleninové chipsy bezlepkové, neobsahují škrob, jsou vyráběny z té nejlepší zeleniny, obsahují opravdové koření, pochutnají si na nich i vegani, zelenina je od českých farmářů a jsou vyrobeny v České republice.

Zeleninou to nekončí. „Vždy se snažím být napřed a přijít s něčím novým“, tvrdí Tretter

Produkci zeleninových pochoutek fatálně ovlivnily klimatické změny a s nimi spojené sucho, které se podepsalo na produkci kořenové zeleniny. „Zemědělská půda nemá sílu a energii, aby plodila vhodnou a kvalitní kořenovou zeleninu tak, jak jsme ji znali dřív. Díky problémům s fatálním globálním suchem, které tíží celou Evropu, se nám v minulosti nepodařilo obstarat ideální řepu a pastinák. Což se v minulosti bohužel podepsalo i na kvalitě našich produktů. Proto hledáme nové cesty a dodavatele. Kvalita kořenové zeleniny je pro nás při výrobě zeleninových chipsů alfou a omegou. Zakládám si na tom, že jsou našimi dodavateli čeští farmáři, od kterých kupujeme tu nejlepší zeleninu, kterou vypěstují,“ říká Michael Tretter.

Vyhrnout rukávy a jdeme dál… Prase na scénu!

Uzpůsobit tak výrobu zeleninových chipsů představovalo pro Tretter’s Chips nelehkou výzvu, jako vylepšit výrobní proces a zajistit, aby se ke konečnému spotřebiteli dostávaly kvalitní křupavé pochoutky. Tímto procesem změny se podařilo výrazně snížit hodnoty škodlivého akrylamidu výrazně pod hodnoty požadované legislativou EU.

K sortimentu přibyly další chipsy jako například velmi oblíbené Batatas, nebo Vepřové škvarkové křupky s kvalitní himalájskou solí, které obsahují až 69 % bílkovin a jsou proto tak velmi oblíbeným doplňkem stravy sportovců a příznivců fitness. Rozšiřování sortimentu reaguje na aktuální trendy životního stylu, proto se již brzy dočkáme dalšího doplnění.

Před 10 lety to byly bezlepková chipsy, nyní chystáme další krok, nebo spíš skok, dopředu… Nechte se překvapit.

Deset let na trhu, nové trendy a výzvy dovedly Michaela Trettera k ambiciózním plánům. Byl to právě on, kdo nedávno převzal po několika letech aktivní řízení své firmy Tretter’s Chips do vlastních rukou. A stanovil si velmi ambiciózní plány pro nadcházející roky. Jedním z cílů je nabízet zajímavý rozmanitý sortiment jako stylovou pochoutku, která je zároveň vtipná a hravá. Další neméně důležitou ambicí je pozvednout oblíbenost značky, a to nejen na tuzemském trhu.

Sortiment Tretter’s chips si můžete v celém svém rozsahu koupit a ochutnat jak ve většině kamenných obchodů v rámci ČR a SR, tak nyní i online v rámci internetového prodejce potravin KOSIK.CZ.

Tip na Zeleninové Tretter’s chips:

Tretter’s chips Mrkev a Pastinák, 39 Kč/90 g

Tretter’s chips Řepa a Celer: 39Kč/90 g

Tretter’s chips Batatas (Sweet potatotes): 39Kč/90 g

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.