středa 11. prosince 2019

Vychutnejte si dnešní Mezinárodní den čokolády

Pro milovníky čokolády není žádná chvíle špatná na to, pochutnat si na světově známé delikatese, která nenechá chladným žádného milovníka sladkých dobrot. Kupodivu spojuje čokoláda jak svět hříšníků, tak lidí dodržujících zdravý životní styl. Kvalitní čokoláda má totiž příznivé účinky na zdraví a už dávno se ví, že sama čokoláda nezpůsobuje problémy s nadváhou.

Pokud jste velcí fanoušci čokolády, zkuste se inspirovat tipy, jak si nejlépe užít Mezinárodní den čokolády připadající na 13. září. Tento rok vychází datum 13. na pátek – další důvod, proč si zpříjemnit den čokoládou.

Kurz výroby čokoládových pralinek

Voňavý kurz plný čokolády vás naučí, jak s čokoládou správně zacházet a jak nejlépe připravit tahle drobná potěšení, která můžete věnovat i někomu dalšímu. Pralinky se tak díky kurzu naučíte připravovat podle svých vlastních chutí, můžete si zkusit zaexperimentovat, a kdo ví, třeba si někdy otevřete vlastní obchůdek nebo kavárnu, kde budete pralinky prodávat.

Čokoládový hotel

Itálie je rájem pro gurmety a je i cílem čokoholiků, kteří míří do Etruscan Chocohotel v Perugii. Už na recepci vás přivítá vůně čokolády i její ochutnávka. Čokoládou inspirovaný design by vás však neuspokojil, nebýt nabídky čokoládových delikates. Ta je plná kvalitních specialit, nechybí ani možnost degustace za doprovodu odborníka. Čokoládu si zde můžete dokonce vychutnat i ve střešním bazénu s výhledem na město. V Perugii se v září navíc koná Festival Eurochocolate – největší čokoládový festival.

Čokoládová rtěnka

Cítit neustále aroma čokolády na rtech? Žádný problém! A ještě budete vypadat skvěle. V obchodech najdete několik produktů, které vám tuhle slast dopřejí a najdete je navíc v několika barevných odstínech. Je na vás, jestli chcete, aby rty jako z čokolády i vypadaly, nebo jen chutnaly a dáte přednost světlejším odstínům.

Čokoládový likér

Nejen na rtech, ale i na jazyku – kdo hledá o něco větší uspokojení, než je tabulka čokolády, může si dopřát oblíbený likér Baileys v čokoládové variantě. Perfektně vyladěné spojení belgické čokolády a smetanového likéru se hodí nejen k popíjení na ledu, ale úžasně pozvedne i kávu, zmrzlinu a další dezerty. Třeba i ty čokoládové.

Fondue

Tekoucí čokoláda může chutnat nejen ve skleničce, ale i v nádobce na přípravu fondue. Tahle vychytávka se hodí zejména pro romantické večery. Nad plápolající svíčkou se bude hřát čokoláda, zatímco její plamínky připraví příjemnou atmosféru.

Čokoládová masáž

Co je podle vás větší slast? Čokoláda nebo masáž? Pokud je pro vás těžké vybrat si tu lepší variantu, dopřejte si obě najednou a dostaňte se do sedmého nebe. Pro masáž se používá čokoláda s příměsí olejů. Po voňavé masáži vám ještě dlouho bude kůže vonět po čokoládě. Užijete si zároveň takovou aromaterapii, že se vám nebude chtít už nikdy mýt. Na to pozor!

Čokoládový peeling

Abyste si zážitek z čokolády užili naopak i při koupeli, sáhněte po čokoládové pečující kosmetice určenou do koupele nebo po koupeli. Hledejte kvalitnější produkty, které vedle voňavého zážitku nabízí i takové bonusy, jako je třeba hydratovanější, jemnější a vypnutější pleť. Takové účinky oceníte zejména u tělových peelingů.

Redakční tipy

Objevte výjimečné spojení originálního likéru Baileys s pravou belgickou čokoládou a vychutnejte si lahodnou chuť, které podlehnou všichni milovníci sladkých pokušení. Jemnost, plná chuť a intenzivní vůně uspokojí vaše smysly a touhu po gurmánském požitku nejen v čisté podobě na ledu, ale i v originálních kombinacích. Otevřete bránu své kreativitě a pozvedněte kávu, zmrzlinu i další dezerty na nevšední zážitek díky jedinečnému likéru Baileys Chocolat Luxe. (Objem 500 ml/ cena 449,00 Kč)

Harmonizující tělový peeling – Belgická čokoláda, Aroma Ritual, Dermacol
Jemný tělový peeling šetrně odstraňuje odumřelé kožní buňky prostřednictvím krystalků cukru. Čistí a vyhlazuje pokožku těla a navrací jí tak vitalitu. Sladká vůně belgické čokolády a pomeranče harmonizuje tělo. Cena 149 Kč/ 200 g.
Automatický pěnič mléka Sage BMF600 je univerzální pomocník nejen na výrobu horké čokolády, ale i na přípravu kávových specialit, jako je latte či cappuccino. Ohřev tekutiny v konvičce pěniče mléka je zajištěn pomocí indukční technologie, díky čemuž je rovnoměrný a rychlý. Teplotu v rozmezí od 40 – 80 °C můžete nastavovat multifunkčním ovladačem, pro rozpuštění ingrediencí ve studených nápojích slouží funkce „COLD STIR“. Díky této technologii indukčního ohřevu dochází k rovnoměrnému a rychlému rozprostření tepla v konvičce. Tím se urychlí nejen příprava nápoje a zkrátí se i doba použití přístroje, čímž šetříte energii.
Doporučená cena: 4190,-Kč


Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.